Oyun Bağımlısıydı, Kuzey Kore'nin Başkanı Oldu

Karşınızda "Büyük oyuncu" Kim Jong-un
21.12.2011 02:15 Levent Polater

 
    Geçtiğimiz hafta vefat eden eski Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong-il'den sonra koltuğu devralan oğlu Kim Jong-un, diktatör babasının varisi olarak devletin kontrolünü ele aldı.
 
    Homefront'ta da bahsi geçen Kim Jong-un'un neye benzediğini halkın ve basının karşısına geçene dek kimse bilmiyordu. Hatta kendisini Homefront'ta rastgele bir aktör canlandırmıştı. Neyse esas konumuza dönecek olursak, eski liderin en yaşlı oğlu Kim Jong-nam'ın aktardığına göre Kim Jong-un, devlet idaresinden daha çok oyunlara bağımlılıyla tanınan biriymiş.
 
    New York Post'un aktardığı diğer bilgilere göre İsviçre'de eğitim gören Jong-un, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerini konuşabiliyormuş. Sınıf arkadaşlarının deyimiyle Kim Jong-un utangaç biriymiş ve kızlar arasında alay konusuymuş. Arkadaşları da Jong-un'un Japon mangalarını okumayı ve oyun oynamaya bayıldığını onaylıyor.
 
    27 yaşında olan ve babasının izinden gidip ülkesindeki katı rejimi devam ettireceğine dair yemin eden Jong-un'dan sonra Asya toprakları ısınır mı, ısınmaz mı bilemiyoruz. Ancak bizi en çok ilgilendiren kısım anlatılanlara göre şimdiki dünya liderleri arasında en genç ve oyunlara düşkün bir şahıs devlet liderliğine soyunuyor. Bunun Kuzey Kore ve dünya için ne gibi sonuçlar doğuracağını tahmin etmek çok güç.
 
Belki sizlerin bu konuyla ilgili görüşleri vardır. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
 

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 22 Dk önce Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 1 Saat önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 2 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler