Oyun Dünyasının En Gerçekçi Projesi ReRoll Geliyor

05.02.2014 11:16 Samet Konuksal


    Son yıllarda yaptığı çalışmalarla birlikte oyun dünyasına taze kan getiren bağımsız yapımcıların arasına önemli isimler katılmaya devam ediyor. Daha önce Assassin's Creed ve Far Cry serisinde çalışmış Julien Cuny ile Louis Pierre Pharand, yeni kurduğu Pixyul isimli stüdyoyla birlikte oldukça ilginç bir çalışmaya imza atıyor. 
 
    Bağımsız yapımcı kanadından gelen yeni duyuruda, daha önce görmediğimiz bir teknolojiyi görüyoruz. Pixyul stüdyosunun çalışanları, senseFly isimli dron üreticisiyle anlaşma yaparak bu teknolojiyi hayata geçirmiş. Stüdyonun teknolojisinde mini dronlara HD kamera yerleştiriliyor. Dronlar ise uçtukça yeryüzünden fotoğraflar alıyor. Alınmış fotoğraflar ise özel bir yazılım sayesinde sanal dünyaya aktarılıyor.
 
    Pixyul stüdyoları sahip olduğu bu yöntemle birlikte üzerinde yaşadığımız yeryüzünü bire bir ReRoll'a aktarmayı hedefliyor. Tabii bazı şartlardan dolayı ReRoll'de yeryüzünün tamamı oyuna aktarılmayacak. Örneğin askeri bölgeler ve okyanuslar bunlardan birisi. Yapımcı ekip, yeryüzünün %71'ini kaplayan okyanusların tamamını oyuna aktarmayı gereksiz görmüş. Yine de bu kadar gerçekçilik sizi ikna etmeye yetmedi mi? Gelin bir de geri kalanı dinleyin.
 
    ReRoll isimli oyun, The Reality System Sync ismindeki bir sisteme sahip olacak. Belirtilenlere göre ReRoll'da 24 saatlik bir zaman dilimi, gece - gündüz döngüsü yer alacak. Bu sistem ise karakteriniz sanal dünyada neredeyse, ona göre bir saat dilimine geçmenizi sağlayacak. Ayrıca RSS sistemi, gerçek dünyadaki hava durumunu da oyuna yansıtacak. Yani İstanbul'da gerçekte güneşli bir hava varsa, oyundaki İstanbul'da da güneşli havayı göreceksiniz.
 
    Gelelim ReRoll'daki oynanış yapısına. Oyunun yayınlanan ilk videosundan da gördüğümüz üzere ReRoll, üstten bakış açısıyla oynanan bir yapıda olacak. ReRoll'de hayatta kalma unsuruna odaklanan bir RPG tarzını göreceğiz. Koca dünyada hayatta kalmanız için yemeye, dinlenmeye, öğrenmeye, alıştırma yapmaya, keşif yapmaya ve savaşmaya ihtiyacınız var.
 
    Şimdilik oyunculardan ek yardım isteyen ReRoll'de MMO tarzı veya multiplayer odaklı bir oyun hedeflenmiyor. Pixyul'un hedeflediği tek şey single-player odaklı bir deneyim ve ekstradan co-op modu. Tabii bunları yapmak sanıldığı kadar kolay olmayacak. Ekip, ReRoll'un Brick 1 isimli ilk alpha sürümünün 2015 ortalarında çıkacağını tahmin ediyor. Bunu hızlandırmak için ise resmi site üzerinden bağış toplanıyor.
 
Konuyla ilgili daha fazla bilgiyi videodan bulabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
ReRoll Platformlar: PC Geliştirici: Pixyul Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 40 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler