Oyun Satış Listelerine Dijital Satışlar da Eklenirse Ne Olur?

26.03.2015 14:17 Samet Konuksal


    Oyunların ne kadar sattıkları konusunda dijital platformlarla ilgili bir bilinmezlik durumu var. Bir oyunun dijital platformlarda ne kadar sattığını platform sahibi ve oyun sahibi haricinde net olarak hiçbir üçüncü parti firma bilemez. Dolayısıyla haftalık olarak yayınlanan İngiltere satışları, aylık olarak yayınlanan NPD raporları ve hiçbir zaman doğruluğunu göremediğimiz VGChartz raporları da tamamen düzgün sonuçlar gösteremiyor. Peki yayınlanan bu raporlara dijital satışlar da eklenirse ne olur?
 
    İngiltere'nin önemli sitelerinden MCV, bu duruma bir el attı. Aslında geçtiğimiz hafta İngiltere'de en çok satan oyunlar listesinin başında GTA V geliyordu. Ancak listeye dijital satışlar da eklenince birinci sırada oturan oyun bir anda değişerek Cities: Skylines oluverdi. Bunun haricinde Hotline Miami 2, Zombie Army Trilogy ve Ori and the Blind Forest gibi yapımlar da listede kendilerine yer ayırdılar.
 
    MCV yetkilileri, bundan sonra kendi kaynaklarıyla beraber 'gerçek' raporları paylaşmaya çalışacaklarını belirtiyorlar. Aşağıdaki görseller de herhalde özellikle PC'deki oyun satışlarının aslında dijital platformlarda gerçekleştiğini kanıtlar nitelikte.
 


 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cities: Skylines Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Colossal Order Dağıtıcısı: Paradox Interactive Tür: Simülasyon Çıkış Tarihi: 10 Mart 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 1 Saat önce Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 6 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 6 Saat önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 7 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler