Oyuncular Xbox 720'den Neler Bekliyor

Xbox 720'nin daha farklı ve fazla özel oyuna ihtiyacı olacak
29.12.2012 11:23 Alkan Adakaner


      Microsoft'un yeni nesil konsol hazırlığı yaptığı artık herkes tarafından biliniyor. Bu nesilde Xbox 360 ile oldukça iyi bir satış performansı yakalayan Microsoft'un eksikliklerinin de olduğu bir gerçek. O nedenle oyuncuların yeni nesilde Microsoft'tan neler beklediğini ele alalım.
 
1- Yüksek Kalitede Görseller
     Konsol oyuncularının grafik delisi olmadığını konsol dünyasının tarihine baktığımızda "rahatlıkla" söyleyebiliriz. Dreamcast ve Nintendo 64'ün Playstation 1 karşısında bozguna uğraması; DS'in PSP'nin 2 katından fazla satması, 3DS'in Playstation Vita karşısındaki ezici üstünlüğü bunun kanıtı olarak görülebilir. Yani bir konsolu oyuncuların büyük bölümü sadece "süper" grafik veriyor diye satın almıyor.
 
     Yine de oyuncular Microsoft'tan çıktığı dönemde gözlerimize bayram ettirecek; en azından Sony'nin yeni nesil konsoluyla yarışacak düzeyde bir konsol istiyorlar. Her ne kadar Nintendo, Wii U'da farklı bir politika izlese de Xbox'ın oyuncu kitlesi grafiklerin üst düzeyde olmasını önemsiyor. Eğer Microsoft, görsel anlamda Sony'nin çok gerisinde kalırsa bu Xbox'ın oyuncu kitlesini olumsuz etkileyecektir.
 
 
2- Ücretsiz Xbox Live Servisi
    Xbox 360'ın online sisteminin Playstation 3'ün online sistemine göre daha iyi olduğu genel olarak kabul ediliyor. Cross-chat desteği bile bazı multiplayer oyunları Xbox Live'da oynamamız için yeterli bir sebep. Buna rağmen yeni nesilde Sony, Microsoft'tan geri kalmayacak gibi görünüyor. O nedenle yeni nesilde yıllık 60 dolar gibi ücretler ödemek doğru görünmüyor.
 
     Microsoft, Xbox 720 veya adı her ne olacaksa, yeni nesil konsolunda tıpkı PSN Plus gibi ücretli üyelik sunan bir servis hazırlayabilir. Bu serviste hediye oyunlar veya bazı ek içeriklere giriş sağlanabilir; fakat Xbox Live üzerinden online oyun oynamanın ücretli olması Microsoft'u Sony karşısında dezavantajlı bir konuma düşürecektir. O nedenle oyuncular Microsoft'tan ücretsiz online oyun talep edeceklerdir.
 
 
3- Daha Fazla Özel Oyun    
      Bir konsolun çok satmasını sağlayan şeylerden biri de özel oyunlardır. Eğer bu özel oyunların kalitesi yüksekse bu konsolu diğer konsollara tercih edersiniz. Xbox 360'ın özel oyunlar konusunda Sony'nin biraz gerisinde kaldığı inkar edilemez. Her ne kadar Gears of War ve Halo serilerini bu konsolda oynayabilsek de hemen hemen bütün Xbox 360 sahipleri daha fazla özel oyun istiyorlar. Yeni nesilde de bu istekler artarak devam edecektir.
 
     Örneğin 2013 yılına bakalım. Playstation 3 için aklımıza hemen God of War: Ascension, Beyond: Two Souls ve The Last of Us gibi bizi heyecanlandıran oyunlar geliyor. Xbox 360 için ise Gears of War: Judgment dışında (State of Decay PC için de çıkıyor) yüksek kalitede bir oyun aklımıza gelmiyor. Açıkçası Gears of War: Judgment'ı Epic Games'in geliştirmemesi bile oyuna olan ilgiyi azalttı. Microsoft, yeni nesilde daha fazla özel oyunla karşımıza çıkmalı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 33 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 2. Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı! 4 Saat önce Marvel’s Spider-Man 2 Satışları 11 Milyona Ulaştı 4 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin FSR 3 Güncellemesi Gelebilir 6 Saat önce Eski Forza Horizon Ekibinden Yeni Yarış Oyunu Geliyor! 6 Saat önce Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'dan Oynanış Videosu 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler