Oyuncuların Sadece %15'i DLC Satın Alıyor

09.01.2010 20:12 Alkan Adakaner

Şirketler DLC yani Downloadable Content'ler (indirilebilir içerik) sayesinde hikayelerinin gölgede kalmış noktaları veya devamı oyunculara aktarabiliyorlar. Özellikle bu nesilde PC'nin yanı sıra PS3 ve Xbox 360'ta bu sistem oldukça popüler oldu.
 
Birçok firma başarılı oyunları için indirilebilir içerik çıkarıyor ve bu yöntem ile daha fazla para kazanmanın bir yolunu buldular.
 
Bir araştırma şirketinin verileri indirilebilir içeriklerin oyuncuların ilgisini pek de çekmediğini gösterdi.
 
Frank N. Magid Associates'in 800'e yakın oyuncu arasında yaptığı araştırmaya göre bu oyuncuların sadece %15'i DLC satın alıyor.
 
Oyuncuların %41'i ise DLC'nin ne olduğundan haberdar, fakat satın almıyor.
 
Araştırmanın en ilginç noktası ise oyuncuların %43'ünün DLC'den haberinin olmaması.
 
Frank N. Magid Associates başkanı Mike Vorhaus DLC'den haberi olmayan oyuncu kitlesinin Wii ve PS2 gibi oyunlarının DLC'si olmayan konsolların oyuncuları olduğunu söyledi.
 
 
 
kaynak 

İlgili İçerik Yorumlar 57 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 4 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 5 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 6 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 7 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler