"Oyunların Amacı Sadece Eğlence ve Gerçeklerden Kaçma Olmamalı"

17.11.2015 14:43 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz E3 döneminde EA konferansında karşımıza çıkan ve farklı tarzıyla beraber birçok oyuncunun gönlünü kazanan Unravel tarafından şimdiye kadar fazla haber alamamıştık. Oyunun yönetmeni Martin Sahlin, Gamespot'a hem Unravel'la ilgili, hem de oyun endüstrisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Sahlin, Unravel'ın anlamlı ve duygusal yönüne değindi. Martin Sahlin, "Bu tarz dokunuşları büyük bütçeli yapımlarda da görmek istiyorum. Hayır, büyük yapımcıların duygusal yönden ağır oyunlar yapmadığını kastetmiyorum. Ortadaki durum elimizde bu tip büyük yapımların çok fazla olmayışı. Kaba ya da kibirli olmadan söylemem gerekirse, bir müzik açtığınızda orada bir duyguyu, bir mesajı hissediyorsunuz. Ancak nedense oyun dünyası tarihi boyunca her zaman kendini küçük görmüştür. Her zaman oyunlar sadece eğlence ve gerçeklerden kaçma aracı olarak görülüyor. Fakat bilmediğimiz şey, oyunlar bunlardan çok daha fazlasını başarabilecek bir araç. Umarım gelecekte daha fazla yapımcı biraz daha duygusal tarzda, bir mesajı bulunan oyunlara başvururlar." sözlerine yer verdi.
 
    Masalsı bir platform oyunu olan Unravel, yapımcının da dediği gibi gerçekten duygusal bir yapıya sahip. İpliklerden oluşan karakterimiz hareket ettikçe çözülüyor ve arkasında iplik bırakıyor. Yapımcılar bu durumu çevremizdeki insanlarla iletişimimiz ve onlar üzerinde bıraktığımız iz olarak nitelendiriyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Unravel Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Coldwood Interactive Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Platform Çıkış Tarihi: 9 Şubat 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pro Cycling Manager 2024 Profesyonel Bisiklet Sporunu Getiriyor 1 Saat önce PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler