PS3 Motion Kontrolünün Adı Gem mi Olacak?

10.12.2009 15:34 Ersin Kılıç

 
Bu nesilin en önemli faktörü haline gelen harekete duyarlı kontrol sistemlerine bildiğiniz gibi Nintendo öncülük ediyor.
 
Geçtiğimiz E3 fuarında Microsoft tarafından tanıtılan Project Natal ve Sony tarafından tanıtılan Motion Control sistemi ile birlikte rekabet muhtemelen çok daha kızışacak.
 
Peki Nintendo'nun çoktan piyasaya çıkan ve Project Natal adını alan Microsoft'un sistemine nazaran Sony'nin bu harekete duyarlı sisteminin adı ne olacak?
 
37. Yıllık Global Medya Konferansı'na katılanjohn Riccitiello, Sony'nin 2010 yılında piyasaya çıkması beklenen harekete duyarlı bu sisteminin adının GEM olacağını belirtti. Konferansta bir konuşma yapan Riccitiello ;
 
"Bildiğiniz gibi Sony ve Microsoft yeni kontrol sistemlerini çoktan duyurdular. harekete duyarlı olan Project Natal ve GEM sistemlerinin pazarda yeni tüketiciler oluşturacağına inanıyorum." diyerek Sony'nin yeni kontrol sistemininde adını Gem olarak telafuz etmiş oldu.
 
Bu konuşma sonrasında gözlerin çevrildiği Sony ise "Playstation Motion Controller sistemi için henüz resmi bir isim açıklaması yapılmadı" demekle yetindi.
 
Güncelleme : Sony gelen sorular üzerine, GEM isminin sistemin final ismi olmadığını, sadece prototip ismi olduğunu belirtti.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Yeni Astro Bot Oyununun Yakında Duyurulacağı İddia Ediliyor 25 Mayıs Ubisoft Oyunu XDefiant, 3 Saat İçinde 1 Milyon Oyuncuya Ulaştı 25 Mayıs Fallout 4 Nisan Ayında Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu 25 Mayıs Detroit: Become Human, 6 Yıl Önce Bugün Çıktı 25 Mayıs Epic Games’in Bir Sonraki Hafta Vereceği Gizemli Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 25 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler