PS3'ü Kıran Geohot'tan Sony'e Tokat Gibi Cevap

geohot ve Sony arasında işler kızışacağa benziyor. Bakalım bu davanın sonu nereye varacak?
14.01.2011 13:21 Ersin Kılıç


      Geohot ismi şu sıralar oyun sektöründe en çok konuşulan isimlerin başında geliyor. Gerçek adı ile George Hotz, yaptığı yeni açıklamalar ile Sony'e adeta meydan okumuş.

      Geohot'u aslında ilk olarak Apple ile olan mücadelesinde tanımıştık. iPhone'u dünyada ilk kıran kişi ünvanını kazanan Geohot, bu kırma işlemi ile birlikte telefona jailbreak'in de yolunu açmış hatta video kaydı yapamayan ilk modellerde bu uygulamanın bile mümkün olmasını sağlamıştı. Nitekim kapıyı aralayan Geohot'tan sonra iPhone'un her yeni modeli ve güncellemesi kısa bir süre sonra kırılır oldu.

Daha sonra Sony'nin yıkılamaz denen kalesi Playstation 3'e göz diken Geohot, Eylül ayında kendi sitesinden yaptığı açıklama ile konsolu kırmayı başardığını, geri kalan işleri ise diğer hecklerlara bıraktığını söylemişti. Nitekim süre gelen olaylar sonrasında PS3'ün tamamen kırıldığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Tüm bu olaylar sonunda kırılamaz, kopya çalıştırılamaz denen PS3 kırılmış oldu.
 
    Tabi bu duruma Sony'nin tepkisi de oldukça büyük. Geohot ile hala davalık olan Sony'nin işi ise oldukça zor gözüküyor. Çünkü vakti zamanında Apple'da benzer bir karşı saldırıya geçmiş fakat Digital Millennium Copyright Act (DMCA)'ın kararına göre Geohot'un yaptığı işlem tamamen legal bulunmuştu. Bunun nedeni ise Geohot'un bu işlemi sadece "kullanıcıların kendilerinin yazılım geliştirmesini sağlamak" amacıyla yaptığı gösterilmişti.
 
     Tüm bu gelişmelerden sonra davanın sonucu ise büyük bir merakla bekleniyor. Geohot ise bu konuda oldukça rahat olacak ki dün gece katıldığı televizyon şovunda kendinden emin tavırları ile dikkat çekmiş. G4 TV'nin Attack of the Show adlı programına katılan Geohot, soruları yanıtladıktan sonra "Şu anda, hala legal olarak, web siteme girebilir ve PS3 için hazırlanan jailbreak uygulamasını indirebilirsiniz." açıklamasında bulunmuş.
 
     Geohot'un programdaki en ilginç cevabı ise gelen bir soru üzerine oluyor. Programın sunucusunun "Aklınızda, ilerde yapacağınız herhangi bir proje bulunuyor mu?" sorusuna Geohot, "Hmmm....PSP2 ne zaman çıkıyordu?" cevabını vermiş.
 
     Programın Geohot'un katıldığı kısımlarını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

 
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 5 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 6 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 7 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 8 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler