PS4'ün Çıktığı Ülke Sayısı 48 Oldu Ama...

13.12.2013 17:18 Samet Konuksal


    15 Kasım'da Amerika'da çıkarak yeni neslin kapılarını açan PlayStation 4, bugün itibariyle eriştiği ülke sayısını 48'e çıkardı. Peki bu gelişme Sony'e ne kadar yararlı oldu?
 
    Gün boyunca gerek forumlardan, gerek Twitter gibi sosyal medya mecralarından ülkemizde yaşanan stok sıkıntılarını duymuş, hatta bizzat yaşamışsınızdır. PlayStation Türkiye ürün müdürü Mustafa Yiğit'in dediklerine göre PS4'ün çıkışından 24 saat bile geçmedi fakat birçok noktada konsol şimdiden tükenmiş. Diğer ülkelerdeki durum da pek farklı değil.
 
    PlayStation 4, bugün itibariyle Türkiye ile beraber Yunanistan, Slovakya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Afrika gibi önemli marketlere çıkışını yaptı. Konsolun Güney Afrika'da 24 saat içerisinde tükendiği resmi olarak açıklandı. Suudi Arabistan başta olmak üzere diğer ülkelerde de stok sıkıntısı yaşandığıyla ilgili haberler gelmeye devam ediyor.
 
    Durum böyle olunca ortalık karaborsacılara kalmış görünüyor. Özellikle Türkiye'deki sitelere baktığımızda 1.399 TL olan PS4'ün karaborsada 2.500 TL'ye kadar fırladığını görüyoruz. Bu 'haksız kazanç' sağlayan insanların gelirleri ise bildiğiniz gibi üretim sıkıntısından kaynaklanıyor.
 
    Peki şimdi bir soru yöneltelim. Üretim konusunda İngiltere ve Amerika gibi ana marketlerde bile stok dışı kalan PlayStation 4'ün bir aydan kısa bir süre içerisinde 48 ülkede çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Konsolun rakibi Xbox One'ın sadece 13 ülkede resmi olarak satıldığını hatırlatalım.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 60 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Outlaws'ın Geliştirmesi Tamamlandı! 4 Saat önce The Crew Motorfest'i Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynayabilirsiniz 8 Saat önce Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasında Eşleşmeler Belli OIdu! 10 Saat önce EA Sports FC 25'in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı! 10 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvası Başladı! 11 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler