PS4'ün Kontrolcüsü Klasik Tasarımda Olmayacak

18.01.2013 17:37 Samet Konuksal


    Her gün yeni bir yeni nesil konsol söylentisiyle birlikte karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bu süreçte belki de en çok söylenti haberi kaynaklığı yapan CVG sitesi, bu kez Playstation 4'ün kontrolcüsü hakkında bir haber yayınladı.
 
   Haberde yer alan bilgilere göre site, bu bilgileri Sony'nin önemli bir oyun stüdyosunun çalışanından almış. Sitenin belirttiklerine göre yeni nesil Playstation konsolunun kontrolcüsü, klasik DualShock kontrolcü tasarımında olmayacak.
 
    Öncelikle kaynağın belirttiklerine göre yeni konsolun DualShock kontrolcüsü baz alınarak üretilen birden fazla kontrolcü seçeneği yer alıyor. Halen net bir seçim yapmayan ekibin elinde DualShock'un klasik tasarımında bazı kontrolcüler de var.
 
    Sony'nin Ar-Ge departmanında deneyler yapılarak ortaya çıkarılan kontrolcülerin birkaçında dokunmatik LCD ekran ve biometrik sensörler yer alıyor. Buna ek olarak mühendisler de, bu tablet kontrolcüler için PS Vita'daki arabirime benzer bir sistem tasarlıyorlar. Yeni kontrolcüye alışamayan oyunculara ise klasik DualShock tarzında ekstra bir seçenek de sunulacak.
 
    Söylentide gözüken bilgilere bakarsak Sony, Wii U'nun tablet kontrolcüsüne benzer bir yapıyı hedefliyor. Eğer söylenti doğru çıkarsa bir başka nesilde daha konsol üreticileri Nintendo'nun izinden gitmiş olacaklar. 
 
    Bu arada söylenti kaynağının belirttiklerine göre Sony, yeni nesil Playstation konsolunun duyurusuna çok yaklaşmış. Hatta haberde ilginizi çekecek şöyle bir cümle bile yer alıyor;
 
"Resmi duyurunun yapılmasına aylar değil, haftalar var."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler