PS5 ABD Tarihinde En Büyük Konsol Çıkışını Gerçekleştirdi

11.12.2020 22:10 Gazali Çetinkaya

 
NPD Group'un verilerine göre 12 Kasım'da piyasaya sunulan PlayStation 5, ABD tarihindeki en büyük konsol çıkış ayını gerçekleştirmeyi başardı. Bundan önceki rekor PlayStation 4'e aitti.

Kasım ayında ABD'de en çok satan konsol PlayStation 5 değildi. Switch 1.35 milyon ile ilk sırada yer aldı fakat iki konsolun arasındaki fiyat farkından dolayı PlayStation 5 daha fazla gelir sağladı.

Xbox Series X|S ABD'deki çıkış ayında Kasım 2013'te çıkan Xbox One'ın gerisinde kaldı. NPD Group'tan Mat Piscatella, yeni nesil Xbox konsolların hemen ve tamamen tükendiğini belirtti.

Stok olsaydı iki konsol da daha fazla satacaktı gibi görünüyor.
 
PlayStation 5 DualSense kontrolcüsü de satış ve gelir anlamında ABD tarihindeki en büyük çıkış yapan kontrolcü oldu. 
 
ABD'de geçtiğimiz ay en çok satan oyunlar sırasıyla Call of Duty: Black Ops Cold War, Assassin's Creed Valhalla, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Madden NFL 21 ve NBA 2K21.
 
Konsol, oyun ve kontrolcü gibi oyunla alakalı toplam tüketici harcamaları Kasım ayında ABD'de 7 milyar dolardı. Kasım 2019'a kıyasla %35 daha yüksek. Yılbaşından bugüne kadar olan toplam tüketici harcamaları da 44.5 milyar dolarda. Bu da bir önceki yılın aynı periyoduna kıyasla %22 daha yüksek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microids Yepyeni Dedektiflik Oyunu Arsene Lupin: Once a Thief'i Duyurdu 1 Saat önce Ghost of Tsushima En İyi Playstation PC Portu Mu? (Video) 3 Saat önce Immortals of Aveum Konsollarda AMD FSR 3 Desteğine Kavuştu 4 Saat önce DLSS Rakibi Auto SR Hangi Oyunlarda Çalışacak? İşte Liste 5 Saat önce Microsoft'un Valve'i 16 Milyar Dolara Satın Alma Söylentisi (Video) 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler