PS Vita 1.81 Versiyonuna Korsan Yazılım Yüklendi

PS Vita'ya saldırılar dinmek bilmiyor.
04.10.2012 12:15 Ersin Çakı


     PSP kullanıcıları arasında Total_Noob isimini bilmeyen yoktur sanırım. Geliştirdiği HEN sayesinde PSP'nin birçok versiyonunun kırılmasını sağlamış, bu sayede korsan yazılımların ve oyunların PSP'de çalıştırılmasında öncü rol oynamıştır. Yeraltı korsanı, PSP'den kalan tecrübeleri ile bukez PS Vita için girişimlerde bulunmuş ve kısmen de olsa başarıya ulaşmıştır.

     Kodlayıcının 6.60 TN-A ismini verdiği yazılımı sayesinde, PS Vita'nın PSP emülatöründeki açığı ve URBANIX isimli minis oyunundaki açığı kullanarak yüzlerce PSP oyununu hiçbir ücret ödemeden PS Vita'da çalıştırmak mümkün hale geliyor. Ancak şimdilik bu işlemler sadece PSP oyunları ile sınırlı. Yani PS Vita oyunları için herhangi bir hack durumu söz konusu değil.

     Güncelleme:

     SONY, PS Vita'da PSP oyunlarını çalıştırmaya yardımcı olan URBANIX oyununu PSN'den kaldırdı. Erken davranıp bu oyunu satın alan kullanıcılar, PS Vita'nın 1.81 versiyonuyla hala korsan olarak PSP oyunlarını oynayabilmekteler. Önümüzdeki günlerde SONY'nin yeni bir güncelleme getirmesi ve bu açığı gidermesi bekleniyor.
 
     Aşağıdaki videoada PS Vita üzerinde korsan olarak çalışan bir PSP oyununu görmekteyiz.
 
Not: Bu konu sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bölümsonucanavarı olarak, telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde kullanılmasına ve dağıtılmasına müsade etmiyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 2 Saat önce MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 3 Saat önce Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 5 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 5 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler