Patent: Sony, Eski PlayStation Çevre Birimlerini PS5'e Uyumlu Hale Getirebilir

04.07.2022 14:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony, Game Rant tarafından tespit edildiği üzere yeni bir patent başvurusunda bulundu. Bu patent, eski PlayStation çevre birimlerinin PlayStation 5 ile uyumlu hale getirilmesini içeriyor.
 
30 Haziran 2022 tarihinde Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan bu patent başvurusu "Eskiyi yeniye uyarlama" başlığına sahip. Patent içerisinde PlayStation Move denetleyicisi, EyeToy, PlayStation Mouse, PSP Go, Kart okuyucusu ve daha fazlası da dahil olmak üzere eski PlayStation çevre birimlerinin şeması yer alıyor.
 
Şema daha çok kontrol cihazlarını öne çıkarıyor. Bu çevre birimleri içerisinde yer alan PlayStation Move kontrol cihazı ilk olarak 2010 yılında piyasaya sürüldü ve başlangıçta Microsoft Kinect'e rakip olarak tasarlandı. Bu kontrol cihazı PlayStation VR ile uyumlu ancak PlayStation VR2 başlığı yeni bir denetleyiciye sahip olacak.  
 
Yine şema içerisinde yer alan EyeToy, PlayStation 2 için Ekim 2003 tarihinde piyasaya sürüldü ve basitçe üzerinde hareket algılayıcısı ve mikrofonu olan bir Webcam işlevini görüyor. PlayStation Mouse ise fare uyumlu oyunlarda kullanılıyor.
 
Bu patent başvurusu ile eski çevre birimlerinin yeni nesle uyumlu hale getirilmesi konusu ortaya çıkarken Sony tarafından henüz resmi bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla Sony'nin bu patent başvurusunu ne amaçla yaptığı henüz bilinmiyor. 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 1 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler