Pek Çok FIFA Oyuncusu Yapay Zekanın Hile Yaptığını Düşünüyor

07.12.2017 19:54 Tunahan Safdır


     FIFA'nın rekabeti arttırma ve mücadeleyi daima üst seviyede tutma adına maç içerisinde zaman zaman dengeleri değiştirdiği bir sistemi mevcut ve buna momentum adı veriliyor. Bu sayede kazandım dediğiniz maçları son dakikalarda yediğiniz gollerle kaybedip çılgına dönmeniz mümkün. Ancak FIFA 18'de bu durum bir tık öteye taşınmış gibi.

     Hiç kontrolü kaybettiğinizi hissettiğiniz oldu mu? Ya da oyuncularınızın saçma sapan hatalar yaparak rakibe gel de at dercesine davranışlar sergilediği? Merak etmeyin yalnız değilsiniz.
 
     FIFA 18 ile birlikte gelen Squad Battles isimli oyun modu, oyuncuların yapay zekaya karşı mücadele verdiği bir mod. Tabi zorluk seviyesini arttırırsanız çılgına dönmeniz mümkün. Olağandışı ataklar ve şutlarla karşı konulamaz goller yemek hiç hoş olmasa gerek. Aşağıdaki oynatıcıdan izleyeceğiniz videoda bu durumun uç örneklerinden biri yaşanıyor.

     Açıkça ofsaytta olduğu belli olan futbolcunun ağlara gönderdiği top geçerli sayılıyor ve oyuncu son dakikada yediği bu golle mağlup oluyor. Bu durum başına gelen oyuncu ne yaptı bilmiyorum ama şahsen kolu fırlatasım gelirdi(tabi hemen ardından kontrolcünün fiyatını düşünüp vazgeçerdim).

     Peki bu durum yalnızca Squad Battles modunda mı yaşanıyor? Kesinlikle hayır. Yapay zekaya karşı oynadığınız her alanda bunun kadar olmasa da çıldırmalık durumlar yaşamanız mümkün. Uzun yıllardır FIFA oynayan ve hatta sadece kariyer modunu dolayısıyla yapay zekaya karşı oynayan bir oyuncu olarak söyleyebilirim ki bu yıl yapay zekanın belirli bir zorluğu yok. Legendary'de yaptığınız bir maç çok kolay olurken bir maç inanılmaz zor olabiliyor. Hele ki bazı maçlarda oyun sanki rakibinizin kazanmasını istercesine bir yapıya bürünüyor. Oyuncularınız "ne yapsakta rakibe boş alan bıraksak" dercesine istediğinizin tam tersi yönde hamleler yapıyor ve önlenemez goller yiyorsunuz. Top kontrolü 99 olan futbolcunuz top sürmeyi unutabiliyor veya karambole giden toplar mutlak suretle en güzel açıyla rakip oyuncuların önüne düşebiliyor ve günün sonunda ne olursa olsun yapay zeka o golü atıyor. Durum böyle olunca bileğinizin hakkıyla değil de oyunun öyle istemesiyle yenildiğinizi düşünüp deliye dönebiliyorsunuz.

     Ne dileyim, tüm FIFA oyuncularına buradan sabır diliyorum!

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
FIFA 18 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: EA Sports Dağıtıcısı: EA Sports Tür: Spor Çıkış Tarihi: 29 Eylül 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Aksiyon RYO Kristala Erken Erişim Sürümüyle Bu Yıl Çıkacak 16 Dk önce Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 12 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler