Pikaçu'nun İsim Değişikliği

02.06.2016 03:02 Burak Gezgin

   Zamanında lisans sorunları yaşayan futbol oyunlarını uydurulmuş takım ve oyuncu isimleriyle bile keyif alarak oynayan bir nesil için öyle çok da önemli bir haber sayılmayabilir fakat yine de, Pokemon ile büyüyen bir nesil için Pikaçu ismi asla vazgeçilmezdir.
 
   Nintendo tarafından duyurusu yapılan ve serinin hayranları tarafından merakla beklenen Pokemon Sun and Moon Kasım 2016’da çıkışını yapması bekleniyor. Fakat Hong Kong halkını çok memnun etmeyecek türden bir çevirme kararı vermiş Nintendo. Halkların kendine has okuyuşları olduğu dünyada, Hong Kong’luların herkes gibi okumaya alışık oldukları Pikachu (Bei-kaa-chyu), yapılan çeviri sonrası Pikaqiu gibi bir okunuşa sahip olmuş. Bu olay sonrasında sinirlenen Pokemon severler protesto için sokaklara dökülmüşler ve öfkeleri “Nintendo bizim dilimize saygı duymaya başlayana kadar, bir daha bir Nintendo oyunu almayacağım.” diyecek raddeye kadar gelmiş.
 
    
 
   Facebook grubu kurup 6000 kişi toplayarak Nintendo'ya dilekçe yollayan Pokemon tutkunu Hong Kong halkı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
 
   Eğer gerçekten de Pikachu veya en sevilen dörtlüden birinin ismini değiştirmeye kalksalardı, neler olurdu kim bilir. 
   
   
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PoKéMon Sun & Moon Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: JRPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Death Relives Demo İnceleme 17 Dk önce Basketbolun Dijital Sahnesi: NBA 2K Serisinin Tüm Oyunları 2 28 Dk önce Basketbolun Dijital Sahnesi: NBA 2K Serisinin Tüm Oyunları 1 Saat önce Survival: Fountain of Youth 21 Mayıs'ta Tam Sürüm Olarak Yayınlanacak 1 Saat önce Great Houses of Calderia Tam Sürüme Kavuşuyor 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler