PlayStation 4'ün 2.0 Sistem Güncellemesine Yeni Özellikler Daha Eklendi

17.10.2014 02:20 Tayfun Kumaş

 
    Sony PlayStation 4'ün 2.0 güncelleme yazılımı uzun zamandır geliştiriliyor ve uzun zamandır da bu güncelleme bekleniyor. Bu sistem güncellemesinin ilk detaylarını daha önce ayrıntılı bir şekilde sizlere sunmuştuk. Bugün itibarı ile PlayStation Blog'un yayınladığı bilgilere göre; 2.0 güncellemesine gelecek olan detaylar belli oldu.
 
 
İşte 2.0 Güncellemesine gelecek olan özellikler:

    USB müzik oynatıcı: Artık oyuncular, oyun oynarken arka planda kendi müziklerini çalabilecekler. USB'nizi PS4'e taktığınız an Music Player bunu algılayacak ve USB'nizdeki müzikler böylelikle oynatılabilecek. Desteklenen formatlar ise şimdilik şu şekilde: MP3, MP4, M4A, 3GP
(Müzikler USB'den PS4'e kopyalanamayacak)

    Temalar: PS3 ayarları gibi temalar geri geliyor. Aynı zamanda ana ekrandaki arka plan duvar kağıdı da yedi seçenekten biri ile değiştirilebilecek.

    Tanıyor Olabileceğin Kişiler: What's New ekranında artık Facebook tarzı tanıyor olabileceğimiz arkadaş önerileri göreceğiz.

    Konsol Üzerinden Yapılacak Canlı Yayın Konusunda Geliştirmeler: Live From PlayStation uygulamasında PS4 sahipleri, Playstation tarafından yapılan resmi yayınları da içeren önerilen kanallardan birini, arkadaş listesindeki oyuncuların yaptıkları yayınları ya da kendi takip ettiği kanallardan birini seçebilecek ve izleyebilecek. Aynı zamanda Live From PlayStation uygulaması ile arama filtrelerine ve eski yayınları izlemeye de olanak sunacak.

    İçerik Alanı ve Kütüphane: Sony PS4'ün son kullandığı uygulamaları ve oyunları gösteren içerik alanı, kolay ve çabuk ulaşım sağlamak için tekrar dizayn edilecek. Bu bölüm artık en son kullanılan 15 ögeyi gösterecek ve diğer ögeler kullanıcının kütüphanesinde saklanacak.
 
    PlayStation 4'teki kütüphane, gelişmiş arama ve düzenleme olanakları da sunacak. İçerikler tür olarak (oyun, uygulama, televizyon), isim (a'dan z'ye ya da z'den a'ya), en son kullanılan ya da yükleme zamanı olarak ayrılacak.

    Geliştirilmiş Sesli Komutlar: Şimdilik sadece İngilizce dilini destekleyen bu komutlar kullanılarak PS4'ün kullanım rahatlığı arttırılacak. Oyuncular, "PlayStation" komutu ile sesli komutu başlatabilecek, "All Commands" (Tüm Komutlar) komutu ile de tüm mevcut komutları listeleyebilecekler. Canlı yayın için eklenen bazı yeni komutlar ise şöyle olacak: "Start Broadcast" (Yayını Başlat), "End Broadcast" (Yayını Durdur) ve "Find Face" (Yüzü Bul).

    Kütüphaneye Ekleme: PlayStation Plus sahiplerine bedava sunulan oyunlar için artık "Kütüphaneye Ekle" butonu yer alacak. Bu şekilde oyunları indirmeden hesabınıza ekleyebileceksiniz.
 
    Yedekleme: PlayStation 4 üzerindeki veriler artık USB yardımı ile yedeklenip geri yüklenebilecek. Bu yedekleme ise ayarlar, kayıt dosyaları, ekran görüntüleri, video klipler, indirme verileri de dahil konsol üzerindeki tüm verileri kapsayacak.

Yeni Ekran Görüntüleri
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler