PlayStation 4'ün Yeni Modelinin Teknik Farklılıkları Ortaya Çıktı

07.07.2015 18:52 Samet Konuksal


    PlayStation 4'ün 1 TB'lık yeni modeli Batı ülkelerinde önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak. Japonya'da şimdiden satışa sunulan yeni konsol modelinin teknik farklılıklarını görmek ister misiniz?
 
    Daha önce Sony'nin açıklamalarında yeni konsolun daha az güç tükettiğini okumuştuk. Sony, yeni modelin 250W yerine 230W olmak üzere %8'lik değerlendirilmiş enerji tüketimi yapacağını söylemişti. Japonya'dan gelen yeni grafiklere bakacak olursak oyunun oynanma anında konsolun yaptığı güç tüketimi 122W'ı görüyor. Eski CUH-1000 modelinde aynı şartlar altında 148.6W'lık enerji tükettiğini görüyoruz. Yani oyun anında yaşanan enerji tüketimindeki azalma %18'e kadar çıkmış. Değerlendirme, Dragon Quest Heroes oynanırken yapılmış.
 
 
    PlayStation 4'ün yeni CUH-1200 modelinin önceki modellere nazaran %10 daha hafif olduğunu söyleyen Japon kaynaklar, konsolun arka tarafında kalan port yerlerinin de değiştiğini belirtiyor.

 
    Bunların haricinde konsolun daha da içine indiğimizde CUH-1200'ün daha küçük bir anakarta sahip olduğunu görüyoruz. Daha önceki PS4 modellerinde 8 GB'lık RAM ihtiyacını karşılamak için 16 tane RAM modülü kullanan Sony, yeni modülde bu sayıyı 8 tane modüle indirmiş. Dolayısıyla konsolun enerji tüketmesini azaltan ana etken burası oluyor. Ayrıca yine konsolun işlemcisinin farklı bir tasarıma sahip olduğu, bu kez 28nm'lik bir çipin kullanıldığı belirtiliyor.
 

    PlayStation 4'ün yeni modelinin kullandığı güç kaynağı da değişen noktalardan birisi olmuş. Açıklamalara göre yeni konsol modeli öncekilere nazaran 80 gram daha az ve daha düşük enerji tüketen bir güç kaynağı kullanıyor. 
 
    Yeni konsolun çıkardığı ses kısmına gelecek olursak, CUH-1200 modeli bunda da bir geliştirme sunuyor. PS4'ün çıkış modelinde 43dB ile 60dB arasında ortalama 57dB'lik bir gürültü duyulurken, CUH-1200 modelinde 42dB ile 56dB arasında ortalama 52dB'lik bir ses görüyoruz. 

    Yani nereden baksanız Sony'nin 15 Temmuz'da Avrupa'da sunacağı yeni model birçok açıdan önemli geliştirmeler sunuyor. Tabii ki muhtemelen firmadan ileride bir 'Slim' hamlesi de göreceğiz ancak 1 TB'lık modelin konsola kattıkları oldukça önemli.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler