PlayStation, Sony'e Üç Ayda Yaklaşık 11.5 Milyar TL Kazandırdı

18.03.2015 01:06 Ömür Gencer


      Bildiğiniz gibi Sony'nin en kar getiren alanı PlayStation. Firma bu bilgiyi pekiştirecek yeni istatistikler paylaştı. PlayStation'ın da bir parçası olduğu "Oyun ve Ağ Hizmeti" (Game & Network Services) alanı Sony'e 2014'ün üçüncü çeyreğinde 531.5 milyar yen yani 11.4 milyar TL kazandırmış.
 
       Bu miktarın Sony'nin diğer alanlarının getirdiği gelirden daha fazla olduğunu belirtelim. Bahsettiğimiz geliri geçtiğimiz seneyle karşılaştırdığımızda %16.8 bir ilerleme olduğunu görüyoruz. 2014'ün son çeyreğinde Sony, 6.4 milyon PlayStation 4 satmış.
 
       Tabii ki Sony'nin bu kadar para kazanmasında sadece konsol satışı etkili değil. PlayStation Plus üyeliği de firmaya epey para kazandırmış. Tüm bu başarılı rakamların yanında düşüşe geçen PlayStation 3 ve PlayStation 3 oyunlarının satış rakamlarının firmayı olumsuz etkilediği belirtiliyor.
   
      Son olarak Sony, Mart ayında bitecek 2014 finansal yılı için PS4 ve PS3 konsollarının toplam satış rakamlarının 17.5 milyon olacağını ön görüyor. Önceden firmanın tahmin ettiği rakam 17 milyondu. Firma hala PS TV, PS Vita ve PSP satışlarının 3.5 milyon olacağını tahmin ederken yazılım satışlarının 420 milyonu bulacağını ön görüyor. Daha önce firmanın tahmini yazılım satışları 390 milyondu.
 
       Bir bütün olarak baktığımızda Sony'nin oldukça başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyebiliriz. Tüm bu rakamlar hakkında neler düşündüğünüzü bizlerle paylaşmayı unutmayın. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler