Playstation 5'in İlk Detayları Konuşulmaya Başlandı

10.02.2016 21:16 Alkan Adakaner

 
    Son nesil oyun konsollarının en önemli temsilcileri Playstation 4 ve Xbox One. Konsol pazarındaki bir neslin ortalama ömrüne baktığımızda ise bu ürünlerin henüz yolun yarısına bile gelmediğini söyleyebiliriz, ancak sektördeki hızlı değişim bu kez konsol ömürlerinin hızlı tükenmesine sebep olabilir.

      Criterion Games'in eski teknoloji direktörü Paul Ross ise EDGE dergisiyle yaptığı röportajda Playstation 5 hakkındanda konuşmaktan geri kalmadı. Oyunlardaki grafiklerin önemli seviyede geliştiğini dile getiren yönetici "Playstation 5 ile birlikte oyun dünyaları çok daha interaktif bir hale gelecek." dedi. Ross ayıca bu interaktivitenin oyunlardaki grafik gelişimiyle birlikte gerçekçiliği de arttıracağı da iddia ediyor.

     2014 yılında kendi oyun stüdyosu Three Fields Entertainment'i kuran yönetici Dangerous Golf adındaki ilk oyununu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Günümüz konsollarının iyi bir iş çıkardığını söyleyen Ross, ilk oyunun PS4, Xbox One ve PC platformları için geliştirildiğini ve özellikle grafik konusunda iddialı olacağını söylüyor.

     Sizce Paul Ross'un dediği gibi günümüz konsolları beklentileri karşılayabiliyor mu? Playstation 5'den sizin beklentileriniz nelerdir? Grafikteki yükselişle birlikte oyunlardaki etkileşimlerin artması daha gerçekçi bir deneyim ortaya sunar mı?
 
Bu haber Donanımhaber'deki arkadaşlarımız tarafından hazırlanmıştır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 58 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler