Prince of Persia'nın Dövüş Sistemi ve Hikayesi

20.02.2010 00:20 Alkan Adakaner


    
 
     Prince of Persia: The Forgotten Sands ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ubisoft'un açıkladığı yeni bilgiler oyun hakkında umutlanmamızı sağlıyor.
 
     Ubisoft'tan Michael McIntyre'nin açıklamalarına göre Prince of Persia: The Forgotten Sands'in hikayesi The Sands of Time ve The Warrior Within arasındaki 7 yıllık boşluğu dolduracak. Prensin amacı kardeşi Malik'in şehrine saldıran kum ordusunu durdurmaya çalışmak olacak.

     McIntyre açıklamasının devamında "Bu oyun fazlasıyla Sands of Time'ı hatırlatacak. Oyunun bu yönünü benzetmeye ve hissettirmeye çalıştık. Prensin saflıktan biraz karanlığa ve kötümserliğe düştüğü açıkça görülüyor." dedi.
 
     Prensin başına gelen bunca olaydan sonra hala tamamen saf bir kalbe sahip temiz yürekli bir beyefendi olmasını beklemek zaten çok saçma olurdu.
 
    
 
     Oyunun açıklanan diğer özelliklerinde ise Prens'in zamanı geri sarabilmesinin yanı sıra elementlere (mesela su gibi) bağlı olarak bazı güçlere sahip olacağı da söyleniyor. Bu elementler sayesinde su katılaşacak ve prensimiz kaynaklardan fışkıran sulara tutunabilecek veya onların üstüne çıkabilecek.
 
     Oyunda aynı zamanda oldukça küçük güçlere de sahip olacağız ve bunlar satın alınabilir olacaklar. Bu güçlerin ne olduğu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
 
     Prince of Persia serisinin (son oyunu dışında) dövüş sistemi de en az bulmacaları ve gizemleri kadar çekici olmuştur. The Forgotten Sands bu konuda serinin diğer oyunlarını geride bırakabilir; çünkü oyunun yapımcılarının açıklamalarına göre 1 kerede tam 50 kişiye karşı savaşabileceğiz.
 
     Bu rakam gerçekten kulağa inanılmaz geliyor, fakat 50 kişi herhalde gruplar halinde geliyordur, yoksa 50 kişiyle aynı anda savaşmak hem saçma, hem de sıkıcı olurdu.
 
     
 
     Üstelik en ilginç açıklamalardan birisi ise bu kadar kalabalık gruplara karşı savaşmamıza rağmen oyunda koruma (block) sisteminin olmayacağının açıklanması. Düşmanlarımızdan serinin diğer oyunlarındaki gibi çeşitli yönlere atlayarak kaçabileceğiz.
 
     Dövüş sisteminin de The Sands of  Time'ı hissettireceğini söyleyen yapımcılar, kombo sayısının oldukça artacağını vurgulamışlar. Bunun yanı sıra oyundaki denge unsurların da Sands of Time'a benzeyeceğinin açıklanması güzel bir düşünce. Örneğin bir odada bulmacayı çözdüğümüzde hemen ardından sizi boğazlamak isteyen düşmanlarla karşılaşacaksınız.
 
Prince of Persia: The Forgotten Sands'in serinin ilk ve en iyi oyununa benzeyeceğinin ısrarla vurgulanması, en azından "filmin adıyla oyunu satmaya çalışacaklar" eleştirilerine yanıt niteliği taşıdığını söyleyebiliriz.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Prince of Persia : The Forgotten Sands Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 4 Haziran 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 1 Saat önce Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 2 Saat önce Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 3 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 4 Saat önce Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler