Psikologlardan Online Oyun Yapımcılarına Çağrı

07.08.2013 15:27 Talha Aynacı

 
 
   Psikolog Dr. Zaheer Hussain, "Video Oyunlarda Sorumluluk: Video Oyun Endüstrisi Ne Yapmalı?" konu başlıklı araştırmasında MMO oyunlarının bağımlılık yapıcı oynanış mekaniklerini sorguluyor.
 
   Araştırmaya ayrıca  Cardiff Meslek Okulundan Dr. Shumalia ve Nottingham Trent Üniversitesinden Profesör Mark Griffiths de katılmış ve araştırma sonucunda bilim adamları oyun tasarımcılarına, Asya'da olduğu gibi hükümetleri müdahale edecek noktaya getirecek uzunlukta görevler oluşturmamalarını tavsiye etmektedir.

   Araştırmaya göre bazı oyuncular kimi zaman aralıksız 90 saate kadar oyun oynayabiliyor ki bu bir hastalık, bir bağımlılık olarak tanımlanıyor. Oyuncuların % 11'lik kısmı ise "bağımlı" olarak lanse edilmiş.
 
   Dr. Hussain, ilk adım olarak yapımcı ve yayıncıların oyun yapısı, karakter geliştirme oranları ve oyuncuları hastalık derecesinde oyuna bağlayacak diğer multiplayer içerikleri gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor.
 
"Mesela uzun görev süreleri kısaltılarak oyun başında harcanacak zaman azaltılabilir ve hatta yapımcılar bunu bir de ödülle taçlandırabilirler."
 
Yapımcı ve yayıncıların böylesi bir isteğe ne gözle bakacağı ise tam bir soru işareti.
 

İlgili İçerik Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 3 Saat önce Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 4 Saat önce Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 8 Saat önce Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 8 Saat önce Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler