Sledgehammer, Vietnam Temalı Call of Duty Demosu Geliştirmiş

Vietnam Savaşı, Soğuk Savaş döneminin 2. sıcak çatışması olarak hatırlanır.
06.05.2014 17:24 Talha Aynacı

 
   Call of Duty: Modern Warfare 3 ve Call of Duty: Advanced Warfare projeleri öncesinde Sledgehammer Games, TPS türü bir Call of Duty oyunu geliştiriyormuş.

Yapımcı ekibin kurucularından Glen Schofield, Game Informer'a verdiği demeçte stüdyonun 6-8 aylık süreç boyunca Vietnam Savaşı temasını işleyen third-person Call of Duty projesi üzerinde çalıştığını dile getirdi: "Sağlam bir hikayemiz vardı. Bir oyunun içine nakşetmekten keyif duyacağım ancak FPS türünde yapılamayacak büyük anlara gebeydi."

Herkesin Vietnam Savaşı'nı 60'lar ve 70'lerde yaşanmış, Kamboçya ve Laos'a da sıçramış bir savaş olarak gördüğünü açıklayan Schofield sözlerine şöyle devam ediyor:
 
"Bu savaş üstünde çok önemli araştırmalar yaptık. Bazı anlarda Dead Space'i andıracak olaylar yaşatacaktık. Savaşa taze bir bakış açısı getireceğinden emindim."
 
   Yarım yıllık geliştirme sürecinin ardından bu farklı Call of Duty deneyiminin 15 dakikalık oynanabilir demosu Activision'a sunulmuş. Daha sonra ise Activision yapımca ekibe Modern Warfare 3'ün geliştirilmesine yardım edip edemeyeceklerini sormuşlar. Sonrasını ise hepiniz biliyorsunuz.
 
Burada bir hatırlatma yapmakta fayda var. Sledgehammer Games'in yardımcı kurucusu ve aynı zamanda bu açıklamayı yapan Glen Schofield, daha önce EA Visceral Games başkanı ve genel menajeriydi. Aynı zamanda orjinal Dead Space'in babası olarak da tanınır kendileri.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Advanced Warfare Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Sledgehammer Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 4 Kasım 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 38 Dk önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 1 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 1 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 2 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler