Sony: 27 Yıldır Konsolların Ömrü Tükendi Deniliyor

15.11.2013 11:36 Alkan Adakaner


     Oyun dünyasında bazı dönemler PC oyunculuğunun öldüğü, bazı dönemler ise konsol oyunculuğunun öleceği konuşulur. Akıllı telefonların konsolların ve taşınabilir oyun cihazlarının yerini alacağını söyleyenlere de rastlyabiliyoruz.
 
    Sony Amerika patronu Jack Tretton ise Playstation 4'ü piyasaya sürdükleri şu günlerde konsolların ömrünün tükendiğini söyleyenlere cevap verdi. Tretton, 1986 yılından beri yani yaklaşık 27 yıldır konsolların artık sona geldiğinin konuşulduğunu söyledi. Tretton'ın açıklamaları tam olarak şu şekilde:
 
    "Bu durum gerçekten komik, çünkü bunların son konsollar olacağı sözünü 1986 yılından beri duyuyorum; çünkü ben bu mesleğe 1986 yılında atıldım. Bu son konsol nesli sözünü 27 yıldır falan duyuyorum."
 
     "Konsolların piyasada tutulmasının bir sebebi de arkadaşlarınızla birlikte büyük ekran TV'nin karşısında oyun oynamaktır. Oyunculukta bir derinlik kazanmak ve oturma odasında sosyal bir deneyim yaşamaktır. Tabletin veya akıllı telefonun etrafında toplanıp sosyal bir deneyim yaşayamazsınız."
 
     Gran Turismo 6'yı tabletlerde oynayamayacağınızı söyleyen Tretton, bunun berbat bir deneyim olacağını söylüyor. Bakalım Playstation 5 çıkarsa bu söylentiler hala devam edecek mi?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 38 Dk önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler