Sony: "3DS, El Konsollarına Olan İlgiye Örnek"

PS Vita, batı çıkışını önümüzdeki ay gerçekleştirecek.
23.01.2012 10:37 Talha Aynacı

 
    Son dönemlerde iOS ve Android işletim sistemlerinde boy gösteren ve büyük ilgi gören mobil oyunların ve oyunculuğun yakın bir süre içerisinde el konsollarını bitireceğini hatta Nintendo 3DS ve PS Vita gibi el konsollarının bundan büyük zarar göreceği üzerine pek çok haber duymuş, görmüşsünüzdür.
 
    Ancak son dönemlerde Nintendo, 3DS için çıkardığı kült yapımlarıyla konsol satış rakamlarını üst düzeye tırmandırmış, nihayetinde de el konsolu denilen olgunun aslında oyuncular için farklı bir kültür teşkil ettiğini görmüştük. Bunu gören sadece biz değiliz. Nintendo'nun bu kulvardaki genç rakibi Sony de, Nintendo'nun bu başarısını selamlıyor. Sony Computer Entertainment patronu Andrew House gerçekleştirdiği bir röportajda bu başarıdan yola çıkarak el konsolları için şu açıklamalarda bulundu:
 
"Konu Playstation olduğunda, normalde rakiplerimizi referans gösteren konuşmalarda bulunmayız. Ama bu konuda 3DS'in satışlarından bahsetmekte yarar var.  Bizden biraz daha önce çıkmış olan konsolun satışları son derece iyi. Sanırım bu gösteriyor ki oyunculuk için genel olarak birinci sırada taşınabilir konsollar var. PS Vita'yı da böyle tanımlayabilirdim.Bizim cihazımız daha fazla  içerik sunuyor. Markette gerçekleştirdiğimizi düğündüğüm hareketlilikle diğer konsollarda olan casual oyuncuların da dikkatini çektik."
 
    House konuşmasınınd evamında batı çıkışıyla birlikte yepyeni oyunların raflarda yer edeceği ve beraberinde büyük bir zıplama gerçekleştirmeyi umut ettiklerini belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler