Sony: "Akıllı Telefonlar PS Vita'yı Kötü Etkiledi"

22.09.2013 08:45 Alkan Adakaner


     Playstation Vita'nın satışlarının hala beklenilen düzeyde olmadığını görüyoruz. Buna karşın Nintendo ise 3DS ile son derece başarılı satış miktarlarına ulaşmayı başarıyor. Sony ise taşınabilir oyun konsollarının akıllı telefonlar sebebiyle büyük yara aldığını düşünüyor. Shuhei Yoshida bu konuda yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
 
    "Akıllı telefonlar taşınabilir oyun konsollarını ne kadar kötü mü etkiledi? Oldukça kötü. Bu bir elverişlilik ile ilgili bir sorun. İnsanlar akıllı telefonlarını her zaman yanlarında taşıyorlar. Tabletler her zaman evlerinde bir yerlerde. Yani insanların her zaman ellerinin altında olan bir şeyle yarışmak zor. İnsanlara değerli bir şey sunduğumuzu göstermek zorundayız. Taşınabilir oyun konsolumuzu sunduğumuzda insanlara özel şeyler sağlamalıyız."
 
    Sanırım Sony bunu daha yüksek kalitede oyunlar sunarak yapmaya çalışacaktır; çünkü taşınabilir oyun konsollarının en büyük özelliği yüksek kalitedeki oyunlar ve daha iyi kontrol yapılarıdır diyebiliriz. Örneğin Uncharted veya The Legend of Zelda benzeri oyunları akıllı telefonlarda görmek çok zor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ertuğrul Gazi Olarak Oynayacağımız Türk Yapımı Oyundan İlk Fragman! 24 Haziran Xbox, Microsoft Flight Simulator'ın 15 Milyon Oyuncuya Ulaştığını Açıkladı 24 Haziran Sony, VR Yatırımlarını Azaltıyor: Şu Anda Sadece 2 Oyun Geliştiriliyor 24 Haziran Elden Ring, Yeni DLC'nin Zorluğu ve Performansı Sebebiyle Eleştiriliyor 24 Haziran Palworld Playstation 5 Konsollarına Gelebilir 24 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler