Sony, Bu Mali Yılında 409 Milyon Dolar Zarar Etti

13.05.2010 14:19 Alkan Adakaner


 
     Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Sony, geçen yıl 98,9 milyar yen zarar ederek 14 yıldır ilk defa zarar ettiğini açıklamıştı.
 
     Şirket bu yıl da zarar etmeye devam ediyor. Bu mali yılının raporlarına baktığımızda Sony'nin 40.8 milyar dolar zarar ettiğini görüyoruz. Sony, Ocak-Mart aylarında 56.6 milyar yen (608 milyon dolar) net zarar ederken aynı çeyrekteki gelirleri 1,72 trilyon yen (18.4 milyar dolar) oldu.
 
     Sony'nin zararının daha büyük olabileceği, ama tasarruf önlemleri ve tüketici elektroniğindeki başarılı satışlar nedeniyle zararını azalttığı söyleniyor.
 
     Bu olumsuz tabloya rağmen gelecek yıl ise şirketin kâra geçmesi planlanıyor. Gelecek yıl gelirlerin 7.6 trilyon yene çıkarılması ve 50 milyar yen kâr edilmesi öngörüyor. Kıdemli Yönetici Howard Stringer şirketin başına geldiğinden beri işlerini genişleten firma, verimliliği arttırmak ve maliyetleri dizginlemek için çalışıyor. Sony, sadece bu mali yılda 330 milyar yen tasarruf hedefi belirlemişti ve bunun üzerine çıkmayı başardı.
 
     Bu mali yılda 15.6 milyon adet LCD televizyonun yanı sıra 13 milyon adet Playstation 3 satan Japon devi, gelecek mali yılın bitiminde 25 milyon LCD televizyon ve 15 milyon Playstation 3 satmayı hedefliyor.
 
      Sony'nin Playstation 3 satış beklentileri artarken aynı durum PSP için geçerli değil. Bu mali yılda 9.9 milyon adet PSP satılmasına rağmen gelecek mali yılın satış beklentileri 8 milyon adete düşürüldü.
 
      Aynı düşüş beklentisi Playstation 2'de de bulunuyor. Bu mali yılda 7.8 milyon adet PS2 satılmasına rağmen gelecek yıl 6 milyonluk satış hedefi belirlendi. PS2'nin her şeye rağmen hala 7.8 milyon satması hem şaşılacak hem de takdir edilecek bir rakam.
 
kaynak1
kaynak2    
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 63 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 1 Saat önce GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler