Sony CEO'su, 2. El Oyunların Engellenmesine Karşı

2. el oyunları pek çok perakendeci içinde önemli bir para kaynağı.
14.05.2012 10:58 Talha Aynacı


   Wedbush Securities analisti Michael Pachter, nerdeyse her hafta değindiği konularla gündemde olmayı başarıyor. Bu seferki konuysa tüm bir oyun sektörü ve oyunseverlerin hararetli bir şekilde tartıştığı bir konu: yeni nesil konsollarda 2. el oyunların engellenmesi.
 
   Pachter'a göre Sony Computer Entertainment of America CEO'su Jack Tretton, 2. el oyunların Playstation 4'de engellenmesini müşteri karşıtı bir hareket olarak düşünüyor. Son bir kaç aydır ciddi şekilde konuşulan konsollarda 2. el oyun engelleme sistemi pek çoklarına göre salakça bir dedikodudan ibaret.
 
   Bu konuda Tretton'ın, Pachter'a şunları söylemiş, "Sırf ne kadar oyun satıldı diye anlayabilmek için 2. el oyun kullanımını engellemeye  tamamiyle karşıyım. Bence müşterilerin böyle bir seçeneğe sahip olması harika. Kimi müşterilerimiz konsolu çıkışından daha geç zamanda alarak daha az ödemek ve yine daha ucuz oyunlar almak isteyebiliyor. Böyle birşeyi yapmak bizim için müşteri karşıtı bir hareket olurdu."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 41 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler