Sony CEO'su Microsoft ve Nintendo'yu Topa Tuttu!

NGP, bir avuç içi konsola göre üstün sistem özellikleri ve başarılı bir kontrol yapısıyla oyunseverlerin beğenisine sunulacak.
09.04.2011 03:04 Levent Polater

 
    Fortune ile yaptığı son söyleşide Sony Playstation'ın 'büyük patronu' Jack Tretton, firmasının bu sene sonunda çıkarmayı planladığı yeni nesil avuç içi konsolu NGP'ye ve rakiplerinin durumuna değindi.
 
     Konsol döngüsünden bahseden Tretton, Microsoft ve Nintendo'ya göndermede bulundu:
 
     "Eğer gerçekten 10 yıllık bir teknolojiyi oluşturmak istiyorsanız, bu konuda elinizden gelenin en iyisini ortaya koymalısınız. Microsoft ve Nintendo, 2011 ve ötesine devam edebilmek için enerjilerini kaybediyor."
 
    "İçinde sabit disk olmayan bir oyun sistemini artık niye satın alayım ki? Bu şu anki duruma uygun bir şey mi? Harekete duyarlı oynanış eğlenceli, ama kollarımı sadece 15 cm sallayabiliyorsam, bu bana nasıl doğru hareket algılama deneyimini sunacak?"
 
    "Nintendo'nun avuç içi konsolları bebek bakıcılarının işine yarayabilir" diyen Tretton, Nintendo'ya son füzesini şu cümleyle yolladı:
 
    "20 yaşından büyük ve kendine saygı duyan hiç kimse bir uçakta bu cihazı kullanmaz, çünkü o kişi artık o konsol için çok yaşlı"
 
     Tretton'un eleştirilerinin biraz ağır kaçtığını söylemek mümkün, ya yatağından ters kalkmış ya da rakipleri kızdırarak nabızlarını yoklamak istemiş olabilir. Unutmayın bir CEO kolay kolay bu tarz göndermelerde bulunmaz, buna pazarlama stratejisi de diyebiliriz.
 
    Sony CEO'su Jack Tretton'ın Microsoft ve Nintendo için kullandığı sözleri doğru buluyor musunuz?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 42 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 21 Dk önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 1 Saat önce Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 5 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 6 Saat önce Splinter Cell'in RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler