Sony, NFT ve Blockchain Teknolojisi için Patent Başvurusunda Bulundu

16.11.2022 13:29 Mehmet Tandoğan

 
 
Teknoloji firması Sony, NFT (Nitelikli Fikri Tapu) ve blockchain teknolojisine yöneliyor. Yeni bir patent başvurusunda bulunan Sony Interactive Entertainment, oyunlarda kullanıcıların oyun içi çizimleri ve dijital öğeleri alıp (elde edip) satmasına olanak tanıyan bir sistemi araştırıyor. Bu kapsamda Sony'nin takas edilemez öğeleri ve blok zinciri teknolojisini kullanmak istediği bildiriliyor.
 
NFT ve blockchain Sony'nin hedefinde
 
 
 
Gamesual tarafından bildirildiği üzere patentin başlığı içerisinde "eşi benzeri olmayan oyun içi dijital öğeler" kelimeleri yer alıyor. Patentte bahsedilen sistemde oyuncular eşsiz dijital varlıklara sahip olabilecek, daha sonra bu öğeleri diğer kullanıcılara satabilecek veya onlardan bu öğeleri alabilecek. Dijital varlıkların her biri orijinal ve eşsiz olacak.
 
Öte yandan Sony, bu yıl içerisinde PlayStation Stars adlı yeni bir ödül sistemini duyurdu. Bu ödül sisteminin birçok kullanıcı tarafından NFT' ve blockchain teknolojisiyle bağlantılı olabileceği belirtildi. Bu bağlantı nedeniyle ödül sistemi kullanıcılar tarafından eleştirildi ve tartışmanın odağı haline geldi. Ardından Sony, bu sistemin NFT ve blockchain ile ilgili olmadığını bildirdi ve tartışmalara son verdi.
 
Bu tarz teknolojilere daha önceden yönelen birçok firma oldu. Bu teknolojiyi keşfetmeye çalışan Ubisoft gibi oyun firmaları büyük tepkilerle karşılaştı. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 5 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler