Sony Online'dan Kredi Kartı Bilgileri Sızdırıldı

Aşağıda bahsi geçen SOE oyunlarında hesabınız bulunuyorsa kredi kartlarınızı kontrol edin.
03.05.2011 18:05 Gökhan Yılmaz

 
     Geçtiğimiz haftalarda başlayan PlayStation Network krizinin ardından Sony Online Entertainment'ın da hacker'ların saldırısına uğradığı duyurulmuş ve tüm sistemler kapatılmıştı. DC Universe Online, Free Realms ve EverQuest II gibi MMO'ların dağıtımcısı olan firma yaklaşık 25 milyon hesabın riskte olduğunu açıkladı.
 
     Hacker'ların PSN ile benzer bir şekilde SOE'ye girerek oyuncu hesaplarına eriştiklerini ve 12.700 adet kredi kartı bilgisinin ele geçirildiği bildiriliyor. Bu hesaplar 2007 yılından kalma ve Almanya, Avusturya, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerin müşterilerine ait. Kredi kartı numaralarıyla birlikte son kullanma tarihleri de ele geçirilmiş fakat güvenlik kodları bunlara dahil değil. Bu alınan kredi kartları Sony'nin sadece çalındığına dair kanıt elde ettikleri hesaplar, diğer SOE hesaplarındaki kredi kartı bilgileri de alınmış olabilir.
 
     PSN'de olduğu gibi güvenliğin sağlanması ve sistemin geliştirilmesi için SOE oyun sunucuları bir süre kapalı tutulacak. Aynı zamanda tanınmış bir güvenlik firmasıyla çalışarak olayın araştırılması sürdürülecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Red Faction Devam Projesinin 2023 Yılında İptal Edildiği Ortaya Çıktı 2 Saat önce Vampire The Masquerade: Bloodlines RTX Remaster Görselleri 3 Saat önce Yeni Fallout 4 Modu Gerçek Hayattaki Boon Adasını Temel Alıyor 4 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 5. Hafta Başladı! 7 Saat önce Stalker'dan Yeni Ureal Engine 5 Görüntüleri Ortaya Çıktı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler