Sony, PS2 Oyunlarını PlayStation 4'e Getiriyor!

20.11.2015 13:56 Samet Konuksal


    Mevcut nesilde Xbox kanadı geriye uyumluluk sistemiyle önceki neslin oyunlarını yeniden oynanabilir kılarken, PlayStation kanadı da hem Remastered oyunlarla, hem de PS Now ile bunu gerçekleştiriyor. Sony bu kez bir nesil daha geriye giderek işi PlayStation 2 seviyesine çekiyor.
 
    Bugün, Sony'nin PlayStation 2 oyunlarını PlayStation 4'te oynatacak bir emulatör geliştirdiği açıklandı. Firma yeni geliştirdiği teknolojiyle ilgili daha fazla detay vermedi. Daha fazla bilginin verilmemesiyle beraber asıl merak konusu Sony'nin bu durumu PS Now üzerinden mi, yoksa Xbox One'daki gibi diskler üzerinden mi yapacağı oldu. Çünkü PS3 oyunları hali hazırda PS Now üzerinde mevcut fakat bu durumun oyuncuları pek fazla memnun ettiğini söyleyemeyiz. Zira PS3'te X oyununu satın aldıysanız ve PS Now aracılığıyla oyunu PS4'te oynamak istiyorsanız oyunu yeniden satın almanız gerekiyor. Halbuki bu durum 'geriye uyumluluk' mantığına tamamen ters düşüyor.
 
    Daha fazla resmi açıklamalar için beklemeye geçerken, emulatörle ilgili grafiksel gelişmeyi ortaya koyan bir görsele aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 96 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 3 Saat önce Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 8 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 8 Saat önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 9 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler