Sony, PS Vita Reklamlarından Dolayı Kullanıcılarına Geri Ödeme Yapacak

Bahsi geçen geri ödeme haliyle sadece Amerika'da geçerli.
26.11.2014 15:15 Talha Aynacı

 
    Amerika Ulusal Ticaret Kurulu tarafından alınan ve resmi olarak duyurulan kararla Sony'nin çıkış dönemi olan 2011 sonları ve 2012 başlarında teknik yetenekleriyle ilgili olarak PlayStation Vita reklamlarında müşterileri yanlış yönlendirdiğini bildirdi.
 
Sony'nin UTK ile anlaşması gereği  bu dönemde PS Vita sahibi olan müşterilerine 25$ nakit geri ödeme ya da PlayStation oyun ve servislerinde geçerli olacak 50$'lık hediye çeki vermesi gerekecek. UTK'nin konu hakkında açıklamasıysa şöyle:
 
"Örneğin Sony, PS Vita kullanıcılarına herhangi bir PlayStation 3 oyununu durdurup PS Vita üzerinde kaldıkları yerden oynayabileceklerini söylemişti. Ancak bu özellik yalnızca bir kaç PlayStation 3 oyununda geçerli ve durdurup - devam etme özelliği reklamda sunulanın aksine oyundan oyuna devasa farklılıklar gösterebiliyor."
 
Bu örneğin yanı sıra kullanıcılarının bu teknolojiden yararlanabilmeleri için her iki konsola da aynı oyunun 2 farklı sürümünü almaları gerektiğini bildirmediğini ve bir diğer reklamında popüler shooter oyunu Killzone 3'ü Remote Play özelliğiyle PS Vita'da oynayabileceklerini belirtmişti ancak bu oyun için bahsi geçen destek hiç gelmedi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 2 30 Nisan Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 30 Nisan Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu 30 Nisan inZOI’nin Yol Haritası Videosu, Yepyeni Özellikleri Gözler Önüne Seriyor! 30 Nisan Todd Howard Açıkladı: Starfield'a Konsol Mod Desteği Geliyor 30 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler