Sony, Paris'teki Terör Saldırılarının PS4'te Planlandığı İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı

16.11.2015 17:50 Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Paris'te meydana gelen terör saldırıları birçok kişinin hayatına mâl olmuştu. Bunun ardından Belçika'nın başbakan yardımcısı ve güvenlik bakanı Jan Jambon, terör saldırılarının PS4'te planlandığıyla ilgili bir iddia ortaya attı.
 
    Yaptığı açıklamalarda Jambon, PlayStation 4'teki şüpheli hareketleri gözlemlemenin WhatsApp gibi uygulamalardan çok daha zor olduğunu, terör saldırılarının planlanmasında PlayStation 4'ün kullanıldığını belirtti. Jan Jambon sadece Belçika için değil, diğer ülkeler için de PS4'ü gözlemlemenin çok çok zor olduğunu söyledi. Yetkili isim sözlerinde, "Teröristler PlayStation 4'ü çok seviyor." cümlesini de kullandı.
 
    Böyle bir iddianın üzerine Sony'den de jet bir açıklama geldi. Eurogamer'a konuşan basın sözcüsü, "PlayStation 4 üzerinde arkadaşlarınızla rahatça konuşabilme özelliği, modern iletişim cihazlarının hepsinde olduğu gibi bazı kişiler tarafından kötüye kullanılabiliyor. Yine de hem kullanıcılarımızın gizliliğini son derece önemli bir şekilde korurken, gözlemlediğimiz şüpheli, saldırgan ve yasal olmayan davranışları ilgili ortaklarımıza yönlendiriyoruz. Şimdiye kadar belirlediğimiz bu tarz davranışların hepsini ilgili yetkililere aktardık, bundan sonra da aktarmaya devam edeceğiz." sözlerine yer verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler