Sony: Vita'nın Çok Güçlü Bir Pazarı Var

Playstation Vita oyunları zaman öldüreceğimiz oyunlar olmayacak ve derin bir deneyim sunacak
19.08.2011 09:59 Alkan Adakaner


     Akıllı telefonların hızla yayılması nedeniyle bazı analistler, hatta oyuncular Nintendo ve Sony'nin taşınabilir oyun pazarında büyük yara alacağını düşünüyor. Buna rağmen bu iki ünlü firma farklı düşünüyor.
 
    Hatırlarsanız daha önce Nintendo başkanı Satoru Iwata, kendilerinin sunduğu deneyimlerin akıllı telefonlarınkinden çok daha derin olduğunu ve oyuncuların Nintendo yapımlarını seçeceğini söylemişti.  Şimdi benzer bir açıklamada Sony'den geldi.
 
     Sony’den John Koller, kendi araştırmalarına göre taşınabilir cihazlarda henüz akıllı telefonların sunamadığı bir pazar var. Koller'in açıklaması şu şekilde:
 
     "Cep telefonlarında oyun oynayan müşterilere baktığımızda zaman öldürmek için oyun oynadıklarını ve taşınabilir oyun cihazlarının sundukları derin, geniş ve zengin deneyime yoğunlaşmadıklarını görüyoruz."
 
     Koller ayrıca kendilerinin sunduğu "yeni oynanış yolları"nın şu anki cep telefonlarından ve tabletlerden oldukça farklı olduğunu (çift analog gibi) yine de bu cihazların 3-5 yıl içinde PS Vita benzeri kontrol seçenekleri sunabileceğini belirtti.
 
      Sony taşınabilir oyun cihazlarında gerçek oyun deneyimini yaşamak isteyeceklerin kendisini seçeceğini düşünüyor. Aslında bu konuda pek de haksız değiller. Nintendo ve Sony'nin sunduğu oyunların daha derin olduğu yadsınamaz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 7 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 8 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler