Sony Yeni Bir El Konsolu Çıkarmayı Düşünmüyor

27.09.2015 15:52 Samet Konuksal


    Sony'nin el konsolundaki ısrarını anlamak aslında pek mümkün değildi. Hem PSP'yi, hem de PlayStation Vita'yı oyun konusunda tam anlamıyla destekleyemeyen Sony, buna rağmen sürekli olumlu açıklamalarla karşımıza çıkmıştı. Ancak nihayet Sony bu sevdadan vazgeçmiş görünüyor, en azından şimdilik.
 
    Yeni bir el konsoluyla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Shuhei Yoshida, piyasanın sağlıklı durumda olmadığını, tablet ve akıllı telefonların popülaritesinin el konsolları için olumsuz etki ettiğini söyledi. Yaptığı açıklamalarda Yoshida, "Bu zor bir soru. İnsanlar için akıllı telefonlarında ve tabletlerinde oyunları oynamak daha kolay. Ayrıca bu platformlarda birçok ücretsiz oyun bulunuyor. Ben PlayStation Vita'yı çok seviyorum ve platformu tasarlamak için her türlü açıdan çok çalıştık. Dokunmaya odaklanan oyunlarımızın her biri eğlenceli. Ancak diğer türlü kontrollere bakınca işler değişiyor. Umarım el konsolu kültürü devam eder ama şimdilik piyasa bunun için hazır görünmüyor." sözlerine yer verdi.
 
    Tabii ki Sony'den gelen sözler bu şekilde olsa da, Nintendo'nun el konsollarının firmayı başarısız bir Wii U döneminde canlı tuttuğunu görmezden göremeyiz. Yani el konsolu piyasasının tamamen öldüğünü söylemek çok zor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Summer Game Fest 2024 Sunumunda Hangi Stüdyolar Yer Alacak? 1 Saat önce 2K, Summer Game Fest 2024'te Sevilen Serinin Yeni Oyununu Duyuracak 2 Saat önce Dave the Diver İçin Ücretsiz Godzilla Güncellemesi Geliyor 3 Saat önce Silent Hill Benzeri Korku Oyunu The Glass Staircase Konsollara Geliyor 3 Saat önce SteamWorld Heist 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler