Sony: "Yeni Konsol Duyurusu En Son Bizden Gelir"

30.01.2012 11:54 Talha Aynacı

 
     Sony Fransa'nın yeni patronu Philippe Cardon, ayağının tozuyla gerçekleştirdiği röportajda Playstation markası için önemli konulara cevap verdi. 
 
     2011 yılının sanılanın aksine kendileri için oldukça iyi geçtiğini belirten CEO, tüm dünyada konsol satışlarında bir düşme yaşandığını ama bunun öncelikle Nintendo Wii'ye yansıdığını belirtti. Beşinci yılını dolduran konsolun bu yıl, geride bıraktığımız yıldan daha çok satacağını ve Xbox ile aralarındaki farkın artacağını öne sürdü.
 
     Playstation Move'un zayıf durumda göründüğü ve yetersiz oyunları olduğu konusunda ise ürünün geride bırakıtğımız 18 aylık dönemde 500.000 adet sattığı ancak Nintendo Wii'de ki Mario Kart gibi güçlü bir oyunla bunu destekleyemediklerini kabul eden Cardon, oyun olarak daha fazla ve kaliteli desteğe sahip olmaları gerektiğini açık bir dille ifade etti.
 
     PS Vita'nın çıkışına yakın PSP'de yapılan indirimle 100 euro'nun altına inen fiyat, oyuncuların olumlu tepkisi ile karşılaşmış ve PSP satışlarında artış görülmüştü. İndirimin ardından 300.000 konsolun satıldığını belirten yeni CEO, Tayland'da yaşanan sel felaketi sonrası  PSP üretiminde sıkıntı olduğu ve bunu kısa süre içerisinde aşacaklarına değindi.
 
    Ayrıca PS Vita'nın, 3DS'den farklı bir kulvarda olduğu ve 3DS'den daha çok "oyunculara" hitap ettiğini düşünen Cardon, Vita'nın aileler üzerinde daha etkili olacağı ancak henüz o seviyede olmadıklarını belirtti.
 
     Japonya'da beklenen bir satış rakamıyla çıkış yapamayan Vita'nın, bu haliyle Avrupa ve Amerika çıkışını ertelemesi gibi bir durumun Sony tarafından düşünülmüş olabilme ihtimali hakkında gelen sorulara da cevap veren CEO; PS Vita çıkış tarihinin zamanlama olarak yerinde olduğunu ve satış rakamlarının hayal kırıklığı gibi görünse de bunu Japon halkına hitap eden oyunlar çıkmamış olmasına yormamız gerektiğini düşünüyor. PS Vita'nın yılbaşı sezonunu kaçırmış olmasının gerçekten kötü olduğunu ve 3 ay sonra yeni bir tatil sezonu dönemine girecekleri için PS Vita'yı başarılı günlerin beklediğini öne sürdü.
 
     Son olarak yen masa üstü konsol dedikodularına cevap veren CEO, Wii'nin dönemin gerisinde kaldığı için yeni bir adım atma içerisinde olduğunu ancak Sony olarak PS 3'ü bırakıp, yeni bir konsol duyurusu yapacak tarafın en son kendilerinin olacağını belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 8 Dk önce Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 2 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 2 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 3 Saat önce BioShock Remastered İçin 5 GB'lık HD Doku Paketi Yayınlandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler