Sony: Yeni Saldırının Nisan'daki ile İlgisi Yok

Sony yetkilileri Nisan ayındaki saldırı sonrasında özür dilemişlerdi
13.10.2011 09:16 Alkan Adakaner

 
      Sony'nin 93.000 kişinin hesap bilgilerinin hacklendiğini ve bu kişilerin hesaplarının dondurulup yeniden şifre almaları gerektiği yönündeki açıklamasından sonra bazı kişiler bu hack olayının Nisan ayında çalınan bilgilerle yapılmış olabileceğini söylemişlerdi. Sony ise böyle bir şeyin olmadığını söylüyor.
 
      Sony Online Entertainment başkanı John Smedley bu hack olayının Nisan ayında yapılan saldırılarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini, basit bir matematiksel hesapla (hesapların %0.1'i hacklenmişti) bu saldırının Sony ile bağlantılı servisler yoluyla gerçekleştiğini anlamanın mümkün olduğunu belirtti.
 
      Bazı kullanıcıların e-mail adreslerine gönderilen uyarılara rağmen hala şifresini değiştirmediğini de açıklayan Smedley, bu kullanıcıları bu olaya odaklamalarının kendilerini biraz uğraştıracağını da söyledi. 
 
      Bu tür saldırılar hiç kuşkusuz Sony'i daha sıkı önlemler almaya itecektir; kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalınması onları yasal yönden büyük sıkıntılara da sokabilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 2 Saat önce MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 3 Saat önce Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 5 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 5 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler