Sony, bulut oyunlarına yönelik büyük bir adım atmaya hazırlanıyor!

15.04.2023 21:24 Mehmet Tandoğan

 
 
Teknoloji firması Sony tarafından yayınlanan iş ilanlarına göre bulut oyun sektörü canlanacak gibi görünüyor. Sony, bu ilanlara göre bulut oyunlarına yönelik yenilikçi bir hamle yapmak istediğini ve PlayStation 5'in ikinci aşamasına hazırlandığını bildiriyor.
 
Yeni iş ilanlarına göre bulut oyun hizmetine yoğun bir giriş var
 
 
 
Haber kaynağı Verge'den Sean Hollister, Sony'nin yeni bir bulut oyun hizmeti sunma niyetlerinin olduğunu belirtti. Bu kapsamda 22 kişinin işe alınacağını açıkladı. Geçen yıl Google Stadia'nın hizmetine son vermesinin ardından bulut oyun pazarında önemli bir boşluk oluştu ve bu pazarı büyük firmalar doldurmaya niyetli.
 
Daha önce Sony'nin Q-Lite adlı yeni bir taşınabilir sistemin - konsolun geliştirilmekte olduğu bildirilmişti. Şimdi ise ekip bu sistem üzerine bir şekilde yoğunlaştı ve tahmin edilene göre bu sistem PS5'in Remote Play (Uzaktan Oynatma) özelliği ile beraber kullanılacak.
 
Sony'nin bulut oyunlarına yönelik bu girişimi tamamen ayrı bir hizmet olarak karşımıza çıkacak. İş ilanlarına göre Q-Lite'ın gelecek yıl PS5 Pro'nun piyasaya sürülmesinden önce duyurulması planlanıyor. Dolayısıyla yeni hizmetin biraz daha süreye ihtiyacı var.
 
Peki siz Sony'nin bulut oyunlarına yönelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 EMEA 1. Aşama Turnuvasının Şampiyonu Fnatic Oldu! 7 Dk önce Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler