Sony'den Canlı Servis Oyunlarına Büyük Yatırım: 2.1 Milyar Dolar

15.07.2023 13:05 Mehmet Tandoğan

 
Nikkei tarafından yayınlanan bir raporda Sony'nin canlı servis oyunlarına büyük bir yatırım yaptığı belirtildi. Yaklaşık 2,13 milyar dolar değerindeki bu mali yatırımla beraber Sony, canlı servis oyunlarına yönelmeye hazırlanıyor. 2024 mali yılı sona ermeden önce yapılan bu yatırım Sony'nin tüm Ar-Ge harcamalarının yüzde 40'ını oluşturuyor.
 
Sony önümüzdeki süreçte canlı servis oyunlarını geliştirmeye odaklanacak
 
 
Daha çok tek oyunculu ve hikaye odaklı yapımlarla beraber karşımıza çıkan Sony önümüzdeki süreçte canlı servis oyunlarını keşfetmeye ve bu oyunları da oyunculara sunmak istiyor. Tek oyunculu yapımların devam oyunları olmaksızın satış sayıları zamanla azalıyor ve yeni bir oyun gelmediği sürece genel olarak düşmeye devam ediyor. Sony bu durumları göz önüne alarak sürekli olarak gelir sağlayacak bir modele geçmek istiyor. Bu kapsamda yaptığı 2.1 milyar dolarlık yatırımla beraber bu oyunlar gözlem altına alınıyor.
 
Nikkei tarafından yayınlanan rapora göre Sony, Mart 2026'da sona eren mali yıla özel olarak tüm PlayStation 5 geliştirme harcamalarının yüzde 60'ını canlı servis oyunlarına ayırmayı planlıyor. Sony ayrıca dünyanın dört bir yanındaki stüdyolardan yararlanarak bu hizmetini genişletmek istiyor.
 
Peki siz Sony tarafından canlı servis oyunların gelmesini istiyor musunuz?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler