Sony'den Custom PS3 Firmware'i Hakkında İlk Yorum

Sony'nin bu savaşı uzun süre sorunsuz sürdürmüştü, şimdi ise işi giderek zorlaşıyor
06.01.2011 19:22 Alkan Adakaner


    Sony bu nesilde korsan konusunda büyük önlemler aldı. Firma özellikle Playstation 3'te uzun süre korsan oyun konusunda direnç gösterdi. Jailbreak ile korsan oyun konusunda ilk başarıyı yakalayan korsan'lar, şimdi de custom firmware ile Sony'nin başını derde soktu.
 
    Her ne kadar custom PS3 firmware'ini yapan kişiler bunu Linux kullanımı için yaptık deseler de asıl amaçlarının korsan oyun olduğunu biliyoruz, fakat başları Sony ile derde girmesin diye bu tür söylemler ileri sürüyorlar.
 
     Custom PS3 firmware'i konusunda sessi kalan Sony sonunda Edge dergisine açıklamada bulundu. Firmanın açıklaması şu şekilde:
 
     "Bu durumun farkındayız ve şu an incelemelerde bulunuyoruz. Bu sorunu network güncellemeleri ile düzelteceğiz, ancak bu bir güvenlik sorunu olduğundan bu konuda daha fazla ayrıntı veremeyiz."
 
      Hacker grup ise bu durumdan dönüş olmadığını ve Sony'nin sadece yeni bir donanım ile bu sorunu çözebileceğini söylüyor. Ayrıca Sony'nin bu durumu kabul etmek zorunda olduğunu da vurguluyorlar.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty Black Ops 6'dan Yeni Fragmanlar ve Detaylar Ortaya Çıktı 23 Mayıs The Witcher 3'ün Yeni Modu İlk Oyunun Haritasını Getiriyor 23 Mayıs Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 23 Mayıs UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 23 Mayıs Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 23 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler