Sony'den Demon's Souls İtirafları

Demon's Souls bu nesildeki en orijinal ve kaliteli yapımlardan birisi
11.02.2012 10:45 Alkan Adakaner


     Sony'nin Demon's Souls gibi kaliteli bir oyunu Japonya dışına çıkarmak istememesi gerçekten de çok büyük bir hataydı, hatta vizyonsuzluktu diyebiliriz. Sony Worldwide Studios'tan Shuhei Yoshida da bu hataları ile ilgili ilginç itiraflarda bulundu.
 
    Gameinformer ile yapılan röportajda Demon's Souls'un Avrupa ve Amerika'da Sony tarafından yayınlanmamasının firmanın bu nesildeki en büyük yazılım hatalarından birisi olarak görüp görmediği yönündeki soruya Shuhei Yoshida "Kesinlikle öyle, hiç sormayın. %100 en büyük hatamızdı" diye yanıt verdi.
 
    Yoshida'nın röportajda Demon's Souls konusundaki bir itirafı ise ilginç olduğu kadar komik diyebilirim. İşte o sözler:
 
    "Demon's Souls ile şahsi tecrübem hakkında konuşmak gerekirse, oyunun yapımının tamamlanmasına yakın yaklaşık 2 saat oyunu deneme şansım oldu ve 2 saat sonunda hala oyunun en başındaydım. Daha sonra şöyle dedim 'Bu oyun çöp. Bu inanılmaz derecede kötü bir oyun' Sonra oyunu bir köşeye attım."
 
     Demon's Souls daha sonra Kuzey Amerika'da Atlus tarafından, Avrupa'da ise Namco Bandai tarafından yayınlanmış ve oldukça iyi satış rakamlarına ulaşmasının yanı sıra bir çok oyun otoritesinden yılın oyunu ve yılın aksiyon-rpg'si ödüllerini almıştı. Batı'da bütün oyun otoritelerinden yüksek not alan Demon's Souls, son dönemlerde inceleme puanları ile Batılı oyuncuları güldüren Japonya'nın en popüler oyun dergisi Famitsu'dan ise düşük puan almıştı. Sanırım Famitsu editörleri de Shuhei Yoshida gibi bu tür oyunlar konusunda pek yetenekli değillermiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Demon's Souls Platformlar: PS3 Geliştirici: From Software Dağıtıcısı: Atlus Tür: RPG Çıkış Tarihi: 25 Haziran 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler