Sony'nin Yeni Patenti Oyunu Belirli Noktalardan Başlatmanızı Sağlıyor

16.11.2023 15:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Büyük oyun serileri, tek oyunculu ve aynı zamanda hikaye odaklı projeleri ile beraber karşımıza çıkan Sony, şu anda yeni bir patent almış bulunuyor. Bu patent, elbette şu anda başvuru aşamasında yer alıyor. Ancak Exputer tarafından belirtildiği ve tespit edildiği üzere bu patent oyunculara büyük kolaylıklar sağlamak amacıyla gelmeye hazırlanıyor.
 
Patentin içeriğine bakacak olursak, bu noktada oyunun başlatılması ile alakalı bir durumun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda oyuncular, belli noktalardan oyuna tekrardan başlayabiliyor ve kaldığı yerden de devam edebiliyor. Aynı zamanda bölüm içerisinde dilediğiniz bir andan başlamak da bu patent özelinde bulunuyor. Dolayısıyla bu patent içeriğindeki özellik ile beraber yayınlanan bir oyunun belirli bir anını tekrar oynamayabiliyorsunuz. Ayrıca oyunu başlatmanız ve ardından istediğiniz bölüme ulaşana kadar oynamanız gerekiyorsa, bu patentteki özellikler bu noktada işe yarıyor diyebiliriz.
 
Tetikleme noktaları bulunuyor
 
 
Patent hakkında çeşitli açıklamalarda bulunulan haber içerisinde sadece bu detaylar yer almıyor. Aynı zamanda örneğin oyun içerisinde bir yerde kaldığınız zaman ve tekrardan oyuna geri dönüş yapmak isterseniz de bu noktada büyük kolaylıklar bizleri bekliyor. Örneğin, oyunda bir bölüm içerisinde patron savaşlarını açtınız, ara sahneleri geçtiniz ve oyun otomatik olarak kaydedildi ve çıkış yaptınız. Ancak oyunu kaydettiğiniz kısım bazı noktalarda patron savaşını tekrardan yapılmasını kapsıyor ve tekrar tekrar bu savaşa geçiş yapmak durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla bu patent kapsamında bu durumun önüne geçiliyor ve bu özellik sayesinde de hem ara sahneleri hem de patron savaşlarını atlayabiliyor ve bölüm içerisinde dilediğiniz bir kısma doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Bu da hem zamandan tasarruf hem de oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca sıkılmayacağınızın garantisi olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Bu noktada patent içerisinde bir özellik daha bulunuyor. Bu özellik yukarıda bahsettiklerimizin kısa bir tanımı olarak karşımıza çıkıyor ve bunlara da "tetikleme noktaları" deniliyor. Bir oyun içerisinde belli başlı tetikleme noktaları bulunuyor. Bu noktalardan istediğiniz gibi başlayabiliyor ve bölüme en baştan oynamak yerine bu kısımlara atlayarak zamandan tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Bu tarz bir yapıyı elbette bazı oyunlar içerisinde görmüş bulunuyoruz. Ancak bu özelliğin ve desteğin birçok oyunda yer alması ve bunun bir süreklilik haline getirilmesi elbette büyük oranda oyuncuların lehine olacağını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu noktada güzel bir özelliğin karşımıza çıkmayı hedeflediğini aktarabiliyor ve oyuncular tarafından sevilen bir özellik olacağının da garantisini şu anda verebiliyoruz.
 
Oyunculara kolaylık sağlayan bir özellik
 
 
 
Haber içeriğinde sadece bu detaylar yer almıyor. Aynı zamanda, birçok örnekle beraber de bu durum özetlenebiliyor. Teorik olarak örneğin The Last of Us oyununu baz alırsak, bu oyunda bölüm bölüm ilerlediğimizi ve ara sahnelerinde oldukça ön planda olduğunu görebilir ve çizgisel bir tarzda bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz. Bu kısımda elbette oyunda belli başlı tetikleme noktaları bulunacak ve bu tetikleme noktaları ile beraber istediğiniz kısımdan başlayabilecek ve oyunu baştan sona oynasanız bile bu tetikleme noktalarından istediğiniz kısımdan başlayabileceksiniz. Bunu bölüm içerisindeki kayıt noktaları gibi düşünebilirsiniz. Ancak bu noktalar standart olarak karşımıza çıkıyor ve oyuncuları tam hikayenin ortasına veya istediği kısma atabiliyor. Dolayısıyla bu da güzel bir özellik olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor ve bu şekilde bölümleri tekrar tekrar ziyaret edebileceğiniz ve oynayabileceğiniz bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.
 
Patent başvurusu içerisinde aynı zamanda bir görsel bulunuyor. Bu görsele bakacak olursak da tıpkı DVD oynatıcıdaki bölümleri seçebileceğimiz kısımlar gibi karşımıza çıkıyor ve burada bölüm seçme menüsü bulunuyor. Bölüm seçme menüsü içerisinde de oyuncular başlamak istedikleri belli noktayı seçebiliyor ve ardından oynat tuşuna basabiliyor. Dolayısıyla görselde görebileceğiniz gibi her bölüm içerisinde farklı farklı başlama noktaları bulunuyor ve bu başlama noktaları da farklı oyun zamanlarını karşımıza getiriyor. Dolayısıyla bir bölüm içerisinde örnek olarak 10 farklı tetikleme noktası bulunuyor. Bu tetikleme noktaları ile beraber de dilediğiniz kısımdan başlayabiliyor ve hikayenin aslında gidişatını bu kapsamda öğrenebiliyorsunuz. Bu da gerçekten güzel bir patent içeriği olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor ve oyunculara büyük kolaylık sağlayacak unsurlar arasında bulunuyor.
 
Detroit Become Human oyununda bu tarz bir özellik yer alıyor
 
 
 
Öte yandan bakacak olursak, bu tarz yapılar elbette birçok oyun projesi içerisinde yer alıyor. Buna bir örnek verecek olursak Detroit Become Human oyununu verebiliriz. Bu yapım, hikaye odaklı ve seçim temelli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda dallanıp budaklanan bir hikaye içeriğini bizlere aktarıyor. Seçimlerin önemli olduğu bu yapım içerisinde her bir seçimle beraber farklı noktalara doğru ulaşabiliyor ve her bölüm içerisinde farklı seçimler yaparak hikayenin gidişatını doğrudan etkileyebiliyoruz. İşte bu oyun içerisinde de yukarıda bahsettiğimiz patent görselinde yer alan bir yapı eşleşiyor.
 
Oyun özelinde de aynı şekilde bölümler kapsamında bizlere hikaye içeriği sunuluyor ve hikaye içeriğini dilediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. Bölüm bölüm oynadığımız bu oyunda aynı zamanda ara sahneler karşımıza geliyor ve ara sahnelerinin akabinde ise bir bölümün sonuna geldiğimizde bir sonraki bölüme geçiş yapıyoruz. Bu noktada bölümün başlığı da bizlere aktarılıyor.
 
 
 
Sonuç olarak bir bölümü tekrar tekrar oynamak istersek, oyun içerisinde kaldığımız kilit anlardan başlayabiliyor ve dilediğimiz kilit anını seçebiliyoruz. Dolayısıyla bu noktada istediğimiz kısımdan başlayabiliyor ve seçim yapmadan önceki o önemli noktadan başlayarak da aynı şekilde yaptığımız seçimleri bir sonraki bölümde de görebiliyoruz. Dolayısıyla bu oyunda da aynı şekilde bu durum yer alıyor. Ancak bu durum elbette diğer oyunları da sıçrayacak olursa da gerçekten güzel bir destek olacağını söyleyebiliriz.
 
Peki siz bu patent ve içerik hakkında neler düşünüyorsunuz? Yani bu özelliği tüm oyun geneline yaymak gerçekten mantıklı mı? Yorumlar kısmında bunları belirtebilir ve dilediğiniz düşüncelerinizi hem bizlerle hem de arkadaşlarla beraber paylaşabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 13 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler