(Soru) E3'den Beklentileriniz Neler?

16.05.2010 03:12 Levent Polater

 
 
    Her yıl Amerika'da düzenlenerek Tokyo Game Show ile birlikte oyun endüstrisinin en büyük gövde gösterisi olarak bilinen E3 Expo, bu senede önceki seneleri aratmayacak gibi görünüyor.
 
    Onlarca oyun firması, yüzlerce oyun ve binlerce insanın 14-15 Haziran'da Los Angeles'da düzenlenecek olan E3 2010'da boy göstermesi bekleniyor. En bilindik firmaların sabırsızlıkla beklenen en iyi oyunları ile ilgili en doyurucu bilgileri ve tanıtım show'larına ulaşacağımız E3'de sadece oyunlarla sınırlı kalınmayacak. 
 
    Oyunlar dışında E3'de en çok merak edilen konuların başında birkaç önemli donanım sualleri de kafaları meşgul etmekte. Bunlardan bahsedecek olursak, herhalde aydınlanması en çok beklenen konuların başında Nintendo'nun yakın zaman içinde fısıldadığı "3DS" oluyor. 3D gözlük gerektirmeyecek, her an kapatılabilir bir 3D seçeneğiyle sunulacağı bildirilen yeni Nintendo avuç içi konsolunun tasarımı ve teknik özellikleri hala belirsizliğini koruyor. Bakalım Nintendo'nun "3DS"i gerçekte tam olarak neymiş, hep beraber göreceğiz.
 
    Bir diğer donanım 'soru işareti' ise Xbox 360 sahiplerinin bir an önce evlerine almak istedikleri 'Natal' oluyor. Halen tonlarca testten ve yazılım ayarlarına tabi tutularak en iyi performansı sağlanmaya çalışılan Natal'ın E3'de daha iyi bir şekilde sunulacağına kesin gözüyle bakılıyor. Natal dışında Microsoft yakasından bir de 'Xbox 360 Slim' duyurusu bekleniyor. Ancak bunun spekülasyondan ibaret olabileceği de göz önünde bulundurulmuyor değil. Gerçi 'Surfer Girl' pek sallamaz ama...
 
    Sony cephesi ise Natal'a ve Wii'nin yarattığı 'hareket algılama çağına' ayak uyduracak cihazı olan Move ile ilgili birden fazla oyun göstermeye hazırlanıyor. Bir de ortalıkta dolaşan "PSP2 duyurulacak" dedikodular da var ama böyle bir şeyin olmasının çok ufak bir olasılık olduğunu belirtmeliyim.
 
    Donanımları bir kenara bırakacak olursak, E3'de öyle oyunlar gösterilecek ki, dilimiz damağımıza yapışacak desem yeridir; Mafia II, FIFA 2011, Castlevania: Lords of Shadow, Fable III, Gears of War III, Halo: Reach, F.E.A.R. 3 ve daha aklıma gelmeyen onlarca harika oyun bizleri E3'de bekliyor olacak. Oyunların henüz kesinlik kazanmayan resmi listesine buradan bakarak daha iyi bir izlenim elde edebilirsiniz. Bu arada resmi E3 oyun listesini şimdiye dek yayınlayan tek firma EA oldu.
 
    Peki şimdi gelelim size ve değerli yorumlarınıza... Sizin E3'den beklentileriniz nedir? En çok hangi oyun ile ilgili yeni bir bilgi almak istiyorsunuz, ya da bizim devlerin (Sony, Microsoft, Nintendo) konsolları ile ilgili hangi gelişme sizi mutlu eder?, 3DS, Natal ve Move hakkında neler görmek istiyorsunuz? Fikirlerinizi bekliyorum.

İlgili İçerik Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 2 30 Nisan Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 30 Nisan Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu 30 Nisan inZOI’nin Yol Haritası Videosu, Yepyeni Özellikleri Gözler Önüne Seriyor! 30 Nisan Todd Howard Açıkladı: Starfield'a Konsol Mod Desteği Geliyor 30 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler