(Soru) Inception Oyunu Olsun Diyenler?

11.08.2010 17:41 Levent Polater

 
 
    Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Inception'a (Türkiye'de Başlangıç) üzerimde 'büyük bir beklenti' olmadan gitmiştim. Biliyordum ki yüksek beklentiler sonucu hayal kırıklığına uğramak kaçınılmaz oluyor. Yönetmen Christopher Nolan; The Dark Knight, Memento, The Prestige gibi baş yapıtları beyaz perdeye kazandırmış bir üstat. Bu hayal gücü sınırları zorlayan beyinden çıkacak son meyveyi çok merak etmiştim.
 
   Sadece Nolan'a güvenerek gittiğim bu film beni derinden etkilemeyi başardı. Tek kelimeyle 'mükemmel' diyebileceğim bu yapıta gitmezseniz çok şey kaybedersiniz. Leonardo di Caprio dışında 'The Last Samurai'ın Katsumoto'su Ken Watanabe'nin de bulunduğu oyuncu kadrosu ortaya müthiş bir şey çıkarmışlar.
 
    Filmin konusuna 'spoiler' vermeden biraz değinecek olursak, Cobb (di Caprio) insanların uyku halindeyken bilinç altlarına girererek onların en gizli saklı düşüncelerini ortaya çıkarmasıyla bilinen bir düşünce hırsızıdır. Bu özelliği yüzünden Cobb, çeşitli şirketlerin kullanıp casusluk yaptırdığı özel bir şahıs haline gelir. Ancak bu yüzden uluslararası bir kaçak konumuna gelen Cobb, Amerika'ya dönemez ancak ona güzel bir fırsat sunulur. Ancak Cobb'un işi bu sefer öncekilerden daha zordur, kurtuluş görevinde Cobb, bir fikir çalmak yerine hedef kişiye bir fikir yerleştirmek zorundadır. Ancak bu hiç de düşünüldüğü gibi kolay değildir.

    Filmin neredeyse %80'i rüya aleminde geçiyor ve ortada inanılmaz bir kurgu söz konusu. Bana göre 'Matrix' kadar potansiyeli olacak bir filmin ilk adımı yapıldı ve Nolan'dan bunun devamını istiyorum. Tabii bunların bir oyun ile ne alakası var diyecek olursanız Inception'ın dünyası eğer güzel bir koordinasyon ve çalışma ile çok hoş bir oyuna davetiye çıkarabilir. Evet biliyorum, filmden uyarlanan oyunlar şimdiye kadar iyi sonuç getirmedi, ancak usta bir firmanın ellerinde böyle gelecek vaat eden bir kurgu pişerse ortaya tadından yenmeyecek bir ürün çıkar diye düşünüyorum, sizce?
 
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 13 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler