Söylenti: Need for Speed Cephesinde İşler Kötü

01.02.2014 16:08 Samet Konuksal


    Her sene yeni bir oyunla karşımıza çıkan ve adeta seri üretime geçen Need for Speed serisi son yıllarda eski itibarını kaybetmiş durumda. Polygon sitesinin özel kaynaklardan edindiği yeni bilgilere göre Need for Speed cephesinde işler, son gelişmelerden sonra beklendiği gibi gitmiyor.
 
    Sitenin yayınladığı söylenti haberine göre Need for Speed'i geliştirmek için kurulmuş Ghost Games'te bazı işten çıkarma durumları yaşandı. Geçtiğimiz çeyrekte beklenenden kötü finansal sonuçlar elde eden Electronic Arts, Maxis'te bazı işten çıkarma haberlerini doğrulamıştı. Polygon ise şimdi, bu haberlerin Need for Speed yapımcısına da sıçradığını iddia ediyor.
 
   Siteden gelen tek haber bu değil. Sitenin edindiği bilgilere göre henüz resmi duyurusu yapılmayan yeni nesil Need for Speed oyununun gelişimi geçici olarak durdurulmuş.
 
    Açıkçası, gelen haberler biraz inandırıcı duruyor. Need for Speed serisi EA'in büyük masraflar yaptığı bir seri. Fakat son çeyrekte firma, 308 milyon dolarlık finansal kayıp rapor etmişti. Ardından ise SimCity ve Sims yapımcısı Maxis'ten işten çıkarma haberleri gelmişti. Ondan öncesinde gelen Criterion ve PopCap gibi alt firmaların üst yetkililerinden istifa haberlerini de hatırlatmak gerek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Need for Speed: Rivals Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Ghost Games Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 19 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 42 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Dave the Diver İçin Ücretsiz Godzilla Güncellemesi Geliyor 1 Saat önce Silent Hill Benzeri Korku Oyunu The Glass Staircase Konsollara Geliyor 1 Saat önce SteamWorld Heist 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı 2 Saat önce PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler