Square Enix Blockchain oyunları üzerine yoğunlaştığını açıkladı

13.03.2023 11:11 Mehmet Tandoğan

 
Japonya merkezli oyun geliştirme ve yayınlama şirketi olarak karşımıza çıkan, Final Fantasy, Kingdom Hearts ve daha fazla oyunla beraber ön planda bulunan Square Enix, Blockchain temelli oyunlar üzerine yoğunlaştığını bildirdi. Square Enix CEO'su Yosuke Matsuda, yeni blockchain oyunlarının 23/24 mali yılında piyasaya sürüleceğini söyledi.
 
Square Enix, Blockchain oyunlarıyla satışların artmasını istiyor
 
 
 
Geçtiğimiz günlerde bu yıl içerisinde çıkış yapan Forspoken, onun öncesinde de Marvel's Avengers (hizmetine son veriliyor) gibi yapımlarla beraber satışların nitekim durağan haline geldiğini belirten Square Enix, bu durağan satışları arttırmak istiyor. Son zamanlar çoğu oyuncunun hayal kırıklığına uğradığı yapımlarla karşımıza çıkan Square Enix, şimdi ise Blockchain temelli oyunlara yöneliyor.
 
Blockchain teknolojisi kapsamında daha önce Ubisoft gibi firmalar çeşitli denemeler içerisine giriş yapmıştı. Bu kapsamda NFT içerikli Ubisoft Quartz programını başlattı ancak bu program oyuncular tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Square Enix'in ise bu blockchain teknolojisine yaklaşımının ne olacağı henüz belli değil.
 
Square Enix, bu olayların akabinde Blockchain temelli projelere giriş yapmak istiyor ve bu fikir etrafında yoğunlaşıyor. Bakalım ne gibi projeler bizleri bekliyor olacak, hep birlikte göreceğiz.
 
Peki siz Square Enix'in bu gidişatı hakkında neler düşünüyorsunuz?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Square Enix Platformlar: PC Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 1 Nisan 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler