Square Enix'in Yeni Oyun Motoru Next-Gen Olacak

Luminous Studio'dan yüksek kalitede ışıklandırma, modelleme ve animasyonlar bekleniyor.
26.08.2011 13:10 Gökhan Yılmaz

 
     Square Enix'in önümüzdeki yıllarda çıkaracağı bir sonraki nesil oyun motorundan ayrıntılar açığa çıktı. Luminous Studio ismindeki oyun motoru Gears of War 3 ve Batman: Arkham City gibi oyunlara can veren Unreal Engine'e benzer bir yapıda olacak.
 
     Oyunun motorunun geliştirilmesi Square Enix Japan tarafından üstleniliyor fakat firmanın, IO Interactive ve Eidos Montreal gibi batılı stüdyoları tarafından da takip edilmekte. Zaten kaynak kodları da Hitman yapımcısı IO'nun Glacier 2 motoru ve Crystal Dynamics'in CDC motoru ile benzerlikler içeriyor.
 
     Luminous Studio PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 ile uyumlu çalışıyor. Yapımcılar ileriki günlerde Wii ve 3DS'e de uyumlu hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Square Enix ilk teknoloji demolarını 2012 veya 2013'te göstermeyi düşünüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Hitman: Absolution Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Io Interactive Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler