Starcraft 2'nin Maliyeti 100 Milyon Dolardan Fazla

17.07.2010 09:33 Alkan Adakaner


 
     İlk Starcraft oyunu gerçek zamanlı strateji sevenler taraftan hayranlıkla karşılanmıştı. Yaklaşık olarak 12 yıl önce piyasaya çıkan oyun tüm zamanların en çok satan PC oyunlarından birisi olarak 11 milyondan fazla sattı. Şimdi sıra 2. oyuna geldi.
 
     Wall Street Journal'a göre 27 Temmuz'da piyasaya çıkacak olan StarCraft II: Wings of Liberty'nin Activision Blizzard'a maliyeti 100 milyon dolardan fazla olmuş. Bu rakam belki çok gibi görünebilir, ama firmanın kazancını düşünürsek aslında pek de öyle değil.
 
      Activision Blizzard patronu Bobby Kotick'in açıklamasına göre oyun kendilerine 500 ilâ 1 milyar dolar arasında bir gelir sağlayacak. Bu rakama ek paketler, online servis üyelikleri gibi bir çok unsuru da eklersek 1 milyar doların dahi düşük kalacağını öngörebiliriz.

     Blizzard başkanı Mike Morhaime da beta testleri sırasında daha önce World of Warcraft oynayıp da Starcraft ile hiç tanışmamış kitleyi de kendilerine çektiklerini söyledi.
 
    Morhaime'ın bu yorumu ilk oyunun 11 milyonluk satış rakamı uzun vadede geçilebilir olarak algılanabilir mi? Bizce zaten ünlü olan oyunu daha geniş kitleye tanıtarak bu başarılabilir.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
StarCraft II: Wings of Liberty Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Strateji Çıkış Tarihi: 27 Temmuz 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 4 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 4 Saat önce Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 5 Saat önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 6 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler