Starcraft II İlk Gün 1.8 Milyon Sattı!

28.07.2010 21:48 Samet Konuksal


 
     12 yıllık bekleyiş sona erdi, kuyruklar oluşturuldu, çeşitli etkinlikler düzenlendi, hatta Starcraft 2'ye kavuştuğu için ağlayanlar bile oldu. Peki ya bu kadar güzelliğin arkasında, oyun maddi bakımdan nasıl gidiyor? İşte VGChartz, bunun cevabını yayınladı.
 
     VGChartz tarafından yapılan açıklamaya göre Starcraft II, ilk gün Amerika ve Avrupa'da 1.8 milyon sattı. Bu rakamın içerisinde Starcraft II'nin milli spor olarak kabul edildiği Güney Kore bulunmuyor. Ancak, açıklamada bulunan tahminlere göre bu rakama Kore ve diğer ülkeler dahil edilince 4-5 milyonu geçeceği düşünülüyor. Tabiki bunu Blizzard'dan başka kimse bilmiyor. Bunların yanı sıra site tarafından yapılan açıklamaya göre, 1.8 milyonluk satışların 570 binini Battle.net tarafından yapılan dijital satışlar oluşturuyor.
 
     12 yıllık aradan sonra dönen Starcraft'ın ilk gün hâsılatı böyle. Bir hatırlatma yapmak gerekirse ilk gün satışlarında rekoru yine bir Blizzard oyunu olan World of Warcraft: Wrath of the Lich King elinde bulunduruyor. Rekortmen WoW: Wotlk'in ilk günkü hâsılatı ise 2.8 milyon.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
StarCraft II: Wings of Liberty Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Strateji Çıkış Tarihi: 27 Temmuz 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty Black Ops 6'dan Yeni Fragmanlar ve Detaylar Ortaya Çıktı 23 Mayıs The Witcher 3'ün Yeni Modu İlk Oyunun Haritasını Getiriyor 23 Mayıs Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 23 Mayıs UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 23 Mayıs Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 23 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler