State of Play Etkinliğinde Öne Çıkan ve Duyurulan Tüm Oyunlar: 2023

16.09.2023 15:34 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz gün Sony tarafından gerçekleştirilen State of Play etkinliğinde birçok oyundan yeni haberler duyduk ve çeşitli oyunlardan yeni oynanış videolarını da burada izledik. Bunun dışında yine farklı oyunların çıkış tarihleri burada duyuruldu ve ayrıca yeni fragmanlarla beraber oyunlara yeni bakışlar atıldı. Bu sayede oyunlar hakkında daha fazla bilgi öğrendik ve yeni bakış açılarıyla beraber oyunları değerlendirmeye aldık.
 
Bu listemizde bu etkinlik kapsamında duyurulan ve öne çıkan oyunlara göz atacak ve burada çeşitli detayları sizlere aktaracağız. Aynı zamanda yayınlanan her bir fragmanı da bu listemizde bulabileceksiniz. Dolayısıyla sizler için toplu bir şekilde bakabileceğiniz bir liste oluşturmak istedik. Umarız faydalı olur.
 
- Avatar: Frontiers of Pandora
 
 

Ubisoft tarafından biz oyunculara sunulacak olan yeni Avatar oyunu biz oyuncular tarafından beklenen yapımlar arasında yer alıyor. Oyun temel olarak Far Cry serisinin yapısını bizlere aktarmayı hedefliyor ve oyun içerisinde hem açık dünya hem de nişancı ve aksiyon ögeleri yer alıyor. Aynı şekilde birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda Pandora'nın sırları aralanıyor ve bu Pandora'yı korumak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Oyunun yeni bir hikaye fragmanı State of Play etkinliği kapsamda bizlere sunuluyor. Bu fragman ile beraber oyunun hem hikayesini hem de oynanış görüntülerini elde ediyoruz. Fragman içerisinde sadece hikaye unsurları değil aynı zamanda yer yer ara sahneler ve oyun içi mekanikler de bizlere sunuluyor. Dolayısıyla ilgi çekici bir fragmanla beraber karşılaşabiliyoruz diyebiliriz. Aynı zamanda fragman içerisinde karşımıza çıkacak olan karakterler ve bu karakterlerin diyalogları da bizlere sunuluyor.
 
 

Yakın zamanda karşımıza çıkıyor hedefleyen ve oyuncular tarafından beklenen Avatar: Frontiers of Pandora’da RDA olarak bilinen bir şirket yer alıyor. Bu şirket temel olarak bireyleri bünyesine katıp burada eğitime tabi tutuyor. Bu eğitimle beraber kendi saflarına çekebileceği ordular oluşturabiliyor ve böylece buralardaki topraklara ve değerli madenlere sahibi olarak burada ilerleyişini sürdürüyor. Hem buralardaki toprakların hakimiyetini elde etmek hem de daha fazla kişiyi ordulaştırmak adına ortaya çıkan bu şirket elbette bizim hamlelerimizle beraber sekteye uğramak üzere. Aynı zamanda 15 yıllık esaretin ardından biz de burada serbest kalıyor ve tekrardan kendi topraklarımıza geri dönüyoruz ancak kendi topraklarımıza geri dönmek bir dizi sorunu ve zorluğu  beraberinde getiriyor. Bu topraklara yabancı olarak kaldığımız oyun içerisinde bir yandan RDA şirketi ile uğraşıyor diğer yandan ise pantolon bu şirkete karşı korunmaya başlıyoruz.

Oyunda açık bir dünya yer alıyor ve Far Cry serisinden aşina olduğumuz silahlarla ve yapı ile beraber karşılaşabiliyoruz. Birçok oyuncu bu oyun için Avatar temalı Far Cry betimlemesi yapıyor ve birçok konuda da haklı olarak bu söylemler karşımıza çıkıyor. Bu arada oyunda farklı farklı görevler yer alıyor ve bu görevlerle beraber oyundaki ilerleyişimizi sürdürüyor ve bu kapsamda farklı bölgelere doğru adam atabiliyoruz. Aynı zamanda bu bölgeleri keşfedebiliyor ve buralarda açığa çıkarılmamış sırları ortaya çıkarabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor ve bu silahların her birinin farklı sekmesi ve özelliği bulunuyor. Bu silahları kullanmakta tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Beklenen oyunlar arasında yer alan Avatar: Frontiers of Pandora, 7 Aralık tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PC ve Luna için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun yayınlanan resmi hikaye içeriğiyle beraber de farklı oyun içi mekanikleriyle beraber karşılaşabiliyoruz aynı zamanda oyunda hem havada hem de arada mücadelemizi sürdürebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor.

Avatar: Frontiers of Pandora 1. ve 2. filmlerin arasındaki olayları konu alıyor ve bu kapsamda bizlere yeni bir içeriye aktarmayı hedefliyor. Oyuncu tarafında beklentiler elbette bir hayli yüksek olarak karşımıza çıkıyor ancak beklentileri dengelemek ve bu duruma karşı hazırlıklı olmak her zaman faydalı olarak yer buluyor. Dolayısıyla oyunun nasıl bir yapıyor aşağı yukarı sahip olacağını biliyor ve bu beklenti ile beraber biz de oyunu beklemeye koyuluyoruz. Umuyoruz ki güzel bir oyun deneyimi bizlere aktarılır ve ilgi çekici mekaniklerle ve içerikle beraber de karşılaşabiliriz.
 
- Final Fantasy VII Rebirth
 
 
 
Square Enix tarafından biz oyunculara sunulacak olan Final Fantasy VII Rebirth etkinlik kapsamında çıkış tarihi açıklanan projeler arasında yer alıyor. Oyun bu kapsamda sadece PlayStation 5 konsoluna 29 Şubat 2024 yılında çıkış yapmaya hazırlanıyor. Final Fantasy VII Rebirth, 2020 yılında çıkış yapan Final Fantasy VII Remake’in devamı niteliğinde karşımıza çıkıyor ve bu kapsamda oyun içerisinde yer alan hikaye ve olay örgüsü ilerlemeye başlıyor.
 
Geliştirici ekip serinin yeniden yapım sürümlerini bizlere sunmaya devam ediyor ve bu kapsamda farklı farklı oyunların yeniden yapım sürümleri ile beraber daha önceden karşılaştık. Dolayısıyla oyuncular tarafından bu yeniden yapımlar beğenildi ve artık yeni yapımların da karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Gerçek zamanlı aksiyonu içeriğiyle ve strateji unsurları ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun aynı zamanda rol yapma unsurlarına da bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde karşımıza ikonik karakterler çıkmaya hazırlanıyor ve kapsamda bilindik karakterlerle beraber yolumuza devam edebiliyoruz. Farklı karakterlerden oluşan bir gruba öncülük edebileceğimizi yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Oyun önümüzdeki sene bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve biz de bu oyunu nihayetinde beklemeye koyuluyoruz. Oyuncular tarafından sevilen bir seri olan bu yapım elbette hayranları öncelikli olarak dikkatini çekiyor ve yeni bir fragmanla beraber bu etkinlik kapsamında hangi gün çıkacağı böylece açıklanmış oluyor.
 
 
 
Türü yeniden tanımlayan bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan rol yapma oyunu yeniden yapım projesinin ikinci oyun olarak karşımıza çıkıyor. Bu projeler elbette sürekli olarak artış gösteriyor ve ekip bu kapsamda bizlere yeniden yapım sürümleri sunulmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde ikonik karakterler yer alıyor. Bu karakterler arasında Cloud, Barret, Tifa, Aerith ve Red XIII bibi kahramanları bulunuyor. Bunlarla beraber büyük bir mücadeleye atılıyor ve hikayenin devamını bu kapsamda öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda hikayenin devamını burada görerek elbette daha önceden neler olup bittiğini hem anımsayabiliyor hem de ileride neler olacağını burada kestirebiliyoruz.
 
 
 
Hayranların ilgisini çekecek olan yapı ile beraber karşına çıkmaya hazırlanan oyun şu anda yalnızca PlayStation 5 konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. İlerleyen süreçte elbette PC oyuncuları da bu oyuna beklemeye koyuluyor ve bir süre sonra genel olarak bu oyunlar PC tarafına da gelmiş oluyor. Geniş bir dünyada geçen oyun içerisinde hem sinematik bir hikaye anlatımı hem de hızlı dövüş ve aksiyon sahneleri yer alıyor. Bu kapsamda karakterler ile beraber elimizdeki silahlarla düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve böylece karşımıza çıkan düşmanları kılıçtan geçirebiliyoruz. Serinin ikonik aksiyon şeması da dahil olmak üzere birçok gelişmiş sistemler de bu oyun içerisinde yer bulmaya hazırlanıyor ve böylece zengin bir oyun içeriği bizlere bekliyor diyebiliriz.
 
- Marvel’s Spider-Man 2
 
 
 
Sony tarafından yayınlanmaya hazırlanan ve Insomniac Games tarafından geliştirilen serinin devam oyunu gerçekten de birçok oyuncular tarafından beklenen ve konsol sahipleri için heyecanlandıran bir yapıyla gelmeye hazırlanıyor. Oyunun State of Play etkinliği kapsamında yeni fragmanları bizlere aktarılıyor ve bu fragmanlar ile beraber oyun içeriğine daha da derinlemesine bir bakış atabiliyoruz. Oyun içerisinde New York şehrine iki yeni bölge ekleniyor ve bu iki yeni bölge ile beraber oyunu haritası daha da büyüyor ve farklı bölgelerle beraber de oyundaki gidişatımızı sürdürebiliyoruz. İlk fragman bu bölgeleri tanıtan ve oyunun kapsamını nasıl geliştirdiğini gösteren bir yapıyı bizlere aktarıyor, ikinci fragman ise oyunun Deluxe sürüm paketinin neleri içerdiğini bizlere sunuyor. Dolayısıyla iki farklı fragmanla beraber karşımıza çıkan oyun hakkında daha fazla detayı bu kapsamlı öğrenebiliyoruz.
 
Yeni bölgeleri ve görevleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda iki farklı örümcek adam karakteri bulunuyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre neredeyse anında bu karakterler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda bu karakterlerin farklı farklı kostümleri bulunuyor ve aynı zamanda farklı becerilerle beraber karşımıza çıkıyor. Elbette bir örümcek adam karakteri diğer Örümcek Adam karakterinden daha karanlık ve daha koyu bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkıyor ve bunları kullanmakta tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bu karakterlerin her birinin kendine ait benzersiz yetenekleri bulunuyor ve düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyor aynı zamanda onlara karşı çeşitli kombolar da düzenleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Daha önceki yayınlanan oynanış videolarından da aşina olduğumuz gibi oyunda hızlı bir aksiyon sistemi bizleri bekliyor. Örümcek Adam hızlı bir çevik bir yapıya sahip olduğundan ve sürekli olarak bir yerden bir yere gitmek için ağını kullandığından dolayı nasıl bir yapıya sahip olduğunu siz de biliyorsunuz. Bu yapı ile beraber hem aksiyon içeriği hem de hızlı kaçış yetenekleri bizlere sunuluyor ve gerçekten de o özgürlük hissiyatını oyun içerisinde hissedebiliyoruz. Devam oyunu elbette yakın zamanda biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Öncelikle PlayStation 5 konsoluna çıkış yapmaya hazırlanan oyun bu konsol için belli bir sene içerisinde özel olarak durmayı bekliyor. Elbette bundan sonraki süreçte de devam oyununa PC platformunda görebilmeyi bekliyoruz.
 
Oyun içerisinde daha önceden aşina olduğumuz klasik kötü adamlar bulunuyor ve ilk oyunda olmayan kötü adamların burada yer aldığını görebiliyor ve buradaki kötü adamlar da ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Hem yeni ana hikaye görevleri hem de yan görevleriyle beraber bizlere yeni bir maceraya çıkmayı hedefleyen oyunda Peter ve Miles karakterleri yer buluyor ve bu karakterlerle beraber örümcek adamların farklı becerilerini kullanabiliyoruz. Hızlı geçişlerle beraber de oyunda farklı bir havanın olduğunu görebiliyoruz.
Oyunda yayınlanan fragmanlarla beraber elbette New York şehrinin ne kadar geliştiğini ve büyüdüğünü görebiliyor aynı zamanda farklı bölgelerin de buralara eklendiğini deneyimleyebiliyoruz. Gerek fragmanlardan gerekse bizlere aktarılan detaylarla beraber oyuncular tarafından beklenen yapımlar arasında yer alıyor. Hem hayranlar hem de yeni gelecek olan oyuncular gerçekten de bu oyuna bir hayli dikkat çekiyor.
 
 
 
Daha önce de belirtildiği gibi oyun PlayStation 5 konsoluna ve kontrolcüsüne özel olarak geliştirmelerle geliyor. Yine oyun içerisinde dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikler ve daha fazlası yer alıyor. Onlarla beraber de oyun içerisinde hem aksiyon dozunun arttığını hissedebiliyor hem de bir yerden bir yere giderken istediğiniz tuş kombinasyonu ile beraber daha rahat bir şekilde ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunda yine ilk oyundan aşina olduğunuz canlı ortamlar ve canlı bir şehir görüntüsü bizlere aktarılıyor. Burada yeni görevlerle beraber kötü düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve böylece klasik Örümcek Adam deneyimiyle beraber karşılaşabiliyoruz.
 
- Resident Evil 4 Remake DLC
 
 

Capcom tarafından oyunculara sunulan Resident Evil 4 için yeni bir ek paket yani DLC duyuruldu. Ek paket içerisinde Ada Wong adlı karakter başrolde yer alıyor ve DLC'nin bazı bölümlerinde bu karakterle beraber ilerleyebiliyorsunuz. Oyunda orijinal bir yapı yer alıyor ve diğer karakterlerin bakış açıları ile beraber de bu oyundaki gidişatın nasıl olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Ek paketin adı Separate Ways olarak karşımıza çıkıyor. Bu ek paket 21 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısında sunulmaya hazırlanıyor.

Ek paket daha önceki yıllarda da karşımıza çıkan bir içeriği bizlere aktarmayı hedefliyor. İlk olarak Resident Evil 4 PlayStation 2'ye geldiğinde aynı şekilde bu ek paketle beraber karşılaştık ve burada da büyük paketi deneyeyim elde ettik. Aynı zamanda sonraki HD sürümlerinde de bu ek paket bizlere aktarıldı ve şimdi ise bu paketin en iyi ve en yeni sürümü şu anda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

21 Eylül tarihinde sadece bu ek paket değil aynı zamanda Ada Wong ve Wesker  atlı karakterlerin yer aldığı The Mercenaries adlı yeni bir güncelleme de geliyor. Bu güncelleme içerisinde farklı farklı oyun modları yer alıyor ve bu modlar içerisinde de Zamana Karşı saldırı içerikleri de bizlere aktarılıyor. Ücretsiz bir güncelleme olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu içerik oyundaki içeriği genişletiyor ve böylece bizlere daha fazla içeriği  aktarmış oluyor.

State of Play etkinliği kapsamda sadece bu yenilikler yer almıyor aynı zamanda oyunun sanal gerçeklik yani VR modu da geliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu sanal gerçeklik modu resmi olarak bu kışa kadar gelmeyecek. Dolayısıyla modu bu kıştan sonraki süreçte beklemeye koyulabiliriz. Sanal gerçeklik modu içerisinde tam VR modu deneyimimin bizlere aktarılması  hedefleniyor aynı zamanda PlayStation VR 2 aracılığıyla da oyunu deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Yeni bir sanal gerçeklik platformu olarak karşımıza çıkan PlayStation VR 2 aynı zamanda üst düzey bir oyun deneyimini bizlere aktarmayı hedefliyor. Elbette bu sanal gerçeklik modu ile beraber de oyunu istediği şekilde deneyimleyebiliyor ve oyunu başka bir bakış açısıyla beraber oynayabiliyorsunuz. Oyun içerisinde sanal gerçeklik modu ile beraber ana hikayeyi Leon olarak oynayabiliyor ve aynı zamanda biri şahıs kamera bakış açısıyla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı şekilde hikayeyi bu kapsamında görebiliyor ve sanal gerçeklik ile eklenen kontrol sistemleri ile beraber oyunu bitirebiliyorsunuz.
 
Kabuslarla dolu bir ortamda yer aldığımız oyunda elbette biyolojik felaketin üzerinden geçen 6 yılın sonrası konu alınıyor ve bu kapsamda ajan Leon karakterini kontrol ediyoruz. Oyunda bir köyde yer alıyor ve bu köy içerisinde bulunan bir tarikatı ve oluşumu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Köylülerin ön planda olduğu ve bir kızı kurtarma görevinde yer aldığımız oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve klasik serinin özellikleri ile beraber burada karşılaşabiliyoruz. Oyunda elimize farklı silahları alabiliyor ve bu farklı silahlar arasında geçiş yapabiliyoruz aynı zamanda etraftan kaynak toplamak oyunda çok önem arz ediyor. Bu kaynakları da istediğim şekilde envanterimize atabiliyor ve aynı zamanda bu kaynakları birleştirerek yeni cephanelerin de sahibi olabiliyoruz. Diğer taraftan bu kaynaklarla canımızı tazeleyebileceğimiz bitki türlerine de elde ediyor ve klasik bir seri oynayabileceğimiz yapımın yeniden sürümü oyuncular tarafından seviliyor ve Capcom ekibinin yeniden yapım sürümlerle beraber gerçekten de iyi bir iş başardığını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyuncular burada yeniden yapımlarla beraber daha fazla karşılaşmak istiyor ve böylece bu ekipten daha fazla oyunun modernleşmiş sürümünü bekliyor.

- Tales of Arise: Beyond the Dawn
 
 

Bandai Namco tarafından oyunculara sunulan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Tales of Arise için yeni bir ek paket geliyor. Bu ek paket State of Play etkinliği kapsamında bizlere sunulmuş durumda ve etkinliğin tanıtım fragmanı da burada yayınlandı. Dolayısıyla oyun için gelecek olan yine ek paket hem içerik anlamında hem de hikaye anlamında bizlere yeni deneyimler sunmayı hedefliyor ve bu etkinlik kapsamında da paketin daha da detaylarına inebiliyoruz.

Beyond the Dawn adlı bu yeni DLC, ana içeriği tamamen genişletiyor ve bizlere hikaye odaklı bir içeriği aktarmaya hedefliyor. Paket içerisinde temel oyundaki olayların yaklaşık 1 yıl sonrası konu alınıyor ve bu kapsamda geniş bir ek paketle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda ana hikaye kapsamında ortaya çıkan pek çok sorulara cevap bulabiliyor ve merak ettiğiniz soruların yanıtını burada bulmaya başlayabiliyorsunuz. Hikayenin gidişatına nasıl şekilleneceği konusunda bizlere yeni ek paket elbette oyuncular tarafından beklenen içerikleri sunmayı istiyor. Kısaca oyunu oynayanlar ve oynamayı düşünenler için gayet güzel bir içeriği sunmayı hedefliyor diyebiliriz.
 
 

20 saatten fazla bir içeriği bizlere sunmayı hedefleyen ek paket gerçekten de geniş bir süreci temsil ediyor diyebiliriz. Büyük bir genişleme paketi olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda geliştirici ekip gerçekten de büyük bir iş başardığını ortaya koyuyor aynı zamanda hem testlerde hem de içerik anlamında gayet güzel bir iş başardıklarının altını çiziyor. Yaklaşık olarak oyuncuların oynanışına göre şekillerine 10 ila 20 saat arasında bir macerayı bizlere aktaran içerikte çeşitli dengelemeler de bulunuyor ve aynı zamanda çeşitli güncellemeler de dahil oluyor. Böylece hem oyunu genel yapısı hem de ek hikaye içeriği bu kapsamda genişlemiş ve oyunculara sunulmuş oluyor. Bunun dışında oyuncular ve paket sayesinde belirli bonusların kilidini açabiliyor ve hem para ve hem de beceri puanları gibi ek bonuslarla beraber de daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Karakter odaklı bir yapıyı bünyesinde barındıran bu oyun elbette temel olarak daha da güçlendirmeyi ve düşmanlara karşı daha sert davranmayı temel alıyor. Karakter ve hikaye odaklı bir yapıyı bünyesinde barındıran oyun içerisinde farklı farklı kombolar yapabileceğimiz çeşitli oyun içi aksiyon mekanikleri bulunuyor. Oyunda farklı farklı kombolar gerçekleştirebiliyor ve aynı zamanda uzakdoğu dövüşleri ile beraber de bu oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda elinize farklı silahlar alabiliyor ve bu silahlarla beraber farklı dövüş becerilerinizi ortaya koyabiliyor aynı zamanda kendinizi daha güçlü hissedebiliyorsunuz. Güçlü saldırılardan oluşan kombo sistemi ile beraber de düşmanları alt edebiliyor ve karşınıza çıkan irili ufaklı düşmanları da bu kapsamda ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeler içerisine geçiş yaparak buralardaki atmosferleri deneyimleyebiliyorsunuz. Oyun içerisinde bu atmosferlerde kendinizi aynı zamanda kaybedebiliyor ve farklı atmosferlerin oyun içerisinde olduğunu görebiliyorsunuz. Elbette her bölgenin kendine ait zorlukları, yapısı ve manzarası bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki bu yerlere istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve buraları keşfedebiliyorsunuz aynı zamanda ana hikayeyi deneyimleyebiliyor ve hikayenin nereye gittiği konusunda da bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunun yeni bir ek paketi etkinlik kapsamında bizlere sunulacak durumda. Bu ek paket 9 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına sunulmaya hazırlanıyor.

- Helldivers 2
 
 

Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen üçüncü şahıs nişancı aksiyon oyunu PlayStation tarafından yayınlanmayı bekliyor aynı zamanda State of Play etkinliği kapsamında bizlere yeni bir fragman sunuluyor. Bu fragman tamamen oynanışı yönelik olarak karşımıza çıkıyor ve bu fragman içerisinde oyun içerisinde yer alan aksiyon sahneleri, nişancı unsurları ve savaş kısımları bizlere aktarılıyor. Yani bu içeriğe tamamen oynanış kısmı diyebiliriz.

Bilim kurgu ve gelecek temalı yapım içerisinde üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber karakterimizi yönetiyor, savaş ortamı içerisine dalış yapabiliyor, elimizdeki silahları ateşleyebiliyor ve aynı zamanda düşmanların üzerine mermi ve bomba yağdırabiliyoruz. Burada düşmanların üzerine oldukça fazla baskı yapabiliyor ve aynı zamanda bulunduğumuz noktaya yani hattı savunmanız gerekiyor. Uzaylı savaşlarının yer aldığı yapım içerisinde birçok siyasi durum karşımıza çıkıyor ve bu siyasi durum içerisinde özgürlük, barış, demokrasi ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde kendi takımınızı kurabileceğiniz ve yanınıza en fazla dört arkadaşınızı çağırabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu yapı ile beraber elbette ortalığı kasıp kavurabiliyor ve ortalığın kaosa sürüklendiğini deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda gerçekten de hızlı savaş sahneleri ve yer ortalığın kaosa sürüklendiği bir yerde kendinizi buluyor ve çevre detayları ile beraber de gerçekten gerçekçi bir atmosferle beraber karşılaşabiliyoruz. Burada galaksinin en büyük ve en kötü düşmanlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve bu kapsamda biz de hayatta kalmaya çalışıyoruz. Özgürlüğümüzü tekrardan kazanmaya çalışabileceğimiz ve takımınızla beraber koordineli bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapım da düşmanları ablukaya almak ve arkadaşlarımızla beraber ilerlemek oldukça keyif verici bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebilirim. Elbette bu tarz oyunların arkadaşlarla beraber oynanması oldukça eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Zaten oyun içerisinde tek oyuncu bir yapı yer almıyor.
 
 
 
Oyunda geniş bir silah kütüphanesi ile beraber karşılaşabiliyor ve bu kütüphane ile beraber elimize farklı farklı silahlar alabiliyoruz. Savaş atmosferini ve düşmanlara karşı uygun silahlar seçebileceğiniz yapımda süper güçlü silahlardan temel saldırı silahlarına kadar farklı cephanelikler bizlerin karşısına çıkıyor. Oyunda ekibinizi istediğiniz şekilde yönlendirebiliyor, arkadaşlarınızla beraber koordineli ve planlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve düşman hatlarını yarmaya çalışıyorsunuz aynı zamanda yukarıdan çeşitli destekler de çağırarak yardım kuvvetlerini bu kapsamda olay yerine getirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz yardım araçları da bulunuyor ve bu da ortalığın gerçekten güzel bir şekilde karşımıza çıktığını hissettiriyor. Oyunda tam bir savaş atmosferi bulunuyor ve bu savaş atmosferiyle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda ek olarak geliştirici ekibin belirttiğine göre kullandığınız malzemeler ve silahlara bağlı arkadaşlarınızla yani ekibinizle bir sinerji oluşturabiliyor ve aranızda oluşan bu senaryo elbette bir güç olarak doğuyor. Dolayısıyla bu sinerji ile beraber istediğiniz görevlere doğru adam atabilir ve görevlere yaklaşımlarınızı da tamamen siz belirleyebiliyorsunuz. Burada temel amacınız görevleri ekibinizle beraber tamamlamak ve bu görevlerin akabinde ise her bir oyuncunun hayatta kalmasını sağlamak.
 
 

Oyunda görevlere ilerlerken elbette farklı farklı seçeneklerle beraber karşılaşabiliyor ve zorluğun hat safhada olduğu bir yerde dost ateşi bile açık durumda karşınıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda ateş ettiğiniz yere dikkat etmeniz ve bulunduğunuz bölgeyi korumanız oldukça önem arz ediyor. Oyunda ilgi çekici ve küçük detaylar bulunuyor ve bu detaylar da gerçekten gerçekçi bir savaş ortamında bizlere aktarıyor.
 
- Baby Steps
 
 
 
Yürüme simülasyonu. 2024 yılı içerisinde geliyor. 
 
- Honkai Star Rail 
 
 
 
11 Ekim'de PlayStation 5 için geliyor. 
 
- Foamstars 
 
 
 
PlayStation 5 oyuncuları için 29 Eylül'den 1 Ekim'e kadar oynanabilir bir açık beta geliyor.
 
- Yeni PlayStation 5 ve Dualsense seçenekleri
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Şampiyonu MOUZ Oldu! 18 Dk önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama Turnuvasının Şampiyonu Fnatic Oldu! 1 Saat önce Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler